Kohler presenteert slimme toiletbril met stemassistent

Geschreven door

Wesley Akkerman

kohler bidet

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Kohler zorgt ervoor dat we geen duizenden euro’s meer hoeven uit te geven aan een volledig slim toilet. De PureWash E930 is namelijk een slimme toiletbril van ongeveer 2.000 euro dat je met je stem kunt bedienen. Je kunt de bril gebruiken op het toilet dat je gewoon al in de wc hebt staan.

Nu maakt het bedrijf al jaren bidets voor bestaande toiletten. Maar nieuw in dit model is dus de aanwezigheid van een stemassistent. Je kunt straks kiezen uit Amazon Alexa of Google Assistent. Met verschillende stemcommando’s kun je de bidet dan aansturen.

Kohler PureWash E930 aansturen

Zo kun je de bidetspray activeren, warme lucht laten blazen en gebruikmaken van uv-schoonmaakopties. En nee, je hoeft daarvoor de bril of het toilet dus niet aan te raken. Binnen de Kohler Konnect-app kun je je je voorkeuren opgeven en instellen hoe je wil dat de bidet reageert.

Maar er is ook een afstandsbediening waarmee je hem kunt bedienen. Verder kun je de temperatuur van de bril en het water aanpassen, evenals de druk en de type spray. Je kunt gaan voor een zacht straaltje of iets dat echt hardnekkig te werk gaat. De straal kan zelfs draaien en pulseren, indien nodig.

Kohler maakt bekend dat de slimme toiletbril op de meeste wc’s past, maar ze moeten wel iets groter zijn. Tot slot is er ook led-verlichting aanwezig, waardoor je de PureWash E930 tevens als een soort nachtlampje kunt gebruiken. Dan hoeft het grote licht niet aan midden in de nacht.

kohler plafondlamp badkamer
(Afbeelding: Kohler)

Ook een plafondlamp van Kohler

De slimme toiletbril worden samen met een nieuwe plafondlamp aangekondigd, tijdens CES 2024 dat nu plaatsvindt in Las Vegas. De Atmo, met een prijs van ongeveer 250 euro, is een plafondlamp waar tevens een ventilatiesysteem ingebouwd zit. De ventilator gaat automatisch aan.

Dat doet die op basis van temperatuur en vochtigheid, aangezien die die dingen gewoon kan meten. Je kunt de draaisnelheid aanpassen en de kleur van het licht veranderen, allemaal binnen de Kohler Konnect-app. De producten komen in het eerste kwartaal van 2024 uit in de Verenigde Staten.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie

Delen via: