Airthings gaat van luchtkwaliteitsmonitor naar luchtreiniger

Geschreven door

Wesley Akkerman

Airthingd Renew

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Als je het over Airthings hebt, dan heb je het over een bedrijf dat tot op heden alleen luchtkwaliteitsmonitoren uitbracht. Met deze handige apparaten kun je de luchtkwaliteit in huis in kaart brengen. Met de Renew slaat de fabrikant echter een nieuwe richting in.

Tijdens CES 2024 maakt Airthings namelijk bekend dat dit jaar de Renew moet uitkomen. De Airthings Renew is een luchtreiniger, net zoals bijvoorbeeld de Dyson Purifier Big+Quiet. Het bedrijf uit Noorwegen introduceert daarmee dus een nieuwe productcategorie voor zichzelf.

De Airthings Renew

Airthings belooft dat de Renew niet alleen de lucht in huis kan verversen (of vernieuwen, als het ware). Door deze luchtreiniger (of luchtreinigers in het algemeen) te gebruiken, gaat ook de kwaliteit van je slaap omhoog. Een mooie belofte, die we graag in de praktijk willen testen.

De Renew beschikt over een 4-stage hepa-13 en een high performance koolstoffilter. Het apparaat is in staat 99,97 procent van de gassen, deeltjes en luchtjes op te vangen en te filteren. En kan bovendien ‘een typische slaapkamer’ binnen tien minuten van schone lucht voorzien.

Dat betekent niet dat je hem alleen op een slaapkamer kunt gebruiken. Want de Airthings Renew is in staat kamers tot maximaal 48 vierkante meter te voorzien van gefilterde lucht. Je bedient de luchtreiniger via de officiële app, waar je ook in kunt zien of je de filters moet vervangen.

Airthings Wave Enhance
(Afbeelding: Airthings)

Prijs en beschikbaarheid

De prijs: 399 dollar. Amerikanen kunnen het product nu alvast vooruitbestellen via de officiële website. Over een Europa releasedatum of prijs is vooralsnog niets bekend. Dat is ook niet vreemd, aangezien de CES-beurs in Las Vegas zich doorgaans voornamelijk op de Amerikaanse markt richt.

Tot slot kondigde het bedrijf nog de Airthings Wave Enhance aan: een compacte luchtreiniger die op batterijen werkt. Dit apparaatje monitort koolstofdioxide, vluchtige organische deeltjes, temperatuur, luchtdruk, omgevingsgeluid en licht en kost 149 dollar.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie

Delen via: