Bird Buddy: het slimme vogelhuisje waar ook jouw humeur beter van wordt

Geschreven door

Ruud Caris

Bird Buddy Smart Bird feeder - Smarthomefans

Laatste update:

0

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Soms kom je van die slimme producten tegen die net even iets anders zijn dan de standaard slimme deurbel. Dat is precies het geval bij Bird Buddy. Dit slimme vogelhuisje biedt veel plezier en slimme mogelijkheden. Allemaal gericht op de vogels in jouw tuin.

Bird Buddy

Een paar jaar geleden verscheen er ineens een slim vogelhuisje op Kickstarter. Op het crowfunding-platform werd uiteindelijk zo’n vier miljoen opgehaald en het product werd op de markt gebracht.

Dit slimme vogelhuis filmt en herkent de vogels, maar kan ook meldingen geven als er weer gegeten wordt. Hieronder de video waarmee het product gelanceerd werd.

De mogelijkheden van dit slimme vogelhuisje

De Birdy Buddy Smart Bird Feeder is 23 cm hoog, 16 cm breed en heeft een diepte van 17,5 cm. Hier wordt een slimme camera een toegevoegd en de de mogelijkheden zijn onbeperkt.

De camera kan opnemen in HD-kwaliteit (720p) en heeft een kijkhoek van 120 graden. Het geheel wordt van stroom voorzien door een 4000 mAh-batterij, die eventueel opgeladen kan worden via een los aan te schaffen zonnepaneeltje. Daarnaast zit er een wifi- en Bluetooth-module in. Dit betekent dus wel dat je ook wifi-bereik moet hebben in de tuin.

Bird Buddy

De app van Birdy Buddy is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Hierbij krijg je meldingen als er gegeten wordt in jouw vogelhuisje. Je ziet dan ook direct en afbeelding of livestream van de betreffende vogel. Als deze herkend wordt, zie je ook meteen welke het is.

Vogel herkennen Bird Buddy

Met al deze foto’s kun je een mooie collectie opbouw van de vogels in jouw tuin. Om ook het ‘spelelement’ toe te voegen, kun je allerlei badges verdienen voor de vogels die jij hebt gespot.

Live vogel-foto’s kijken

Een grappige functie van Bird Buddy is dat je via deze website, live foto’s kunt kijken die gemaakt worden via het vogelhuisje. Op deze manier zie je waar de foto wordt gemaakt en kunnen gebruikers ervoor kiezen deze te delen. Een leuke, extra functie.

Review Bird Buddy

Voor dit artikel heb ik veel onderzoek gedaan. Ik heb alle YouTube-video’s gekeken die ik kon vinden, artikelen gelezen. Het is een tof en vooral uniek product.

Hieronder een review van deze Bird Buddy smart feeder die ik erg goed vond. Zo krijg je een nog beter beeld van hoe dit slimme vogelhuis precies werkt.

Bird Buddy Nederland

Bird Buddy is onder andere op de website van de fabrikant te koop. Het basis model kost $239. Natuurlijk heb ik geprobeerd een bestelling te plaatsen en Bird Buddy wordt ook verzonden naar Nederland. De verzendkosten zijn wel stevig: $35.

Bird Buddy lijkt nergens anders in Nederland officieel te koop te zijn. Dus als je jouw tuin (en jezelf) verder wil opvrolijken met deze slimme bird feeder, dan is dit de beste optie om deze te kopen. Op AliExpress zag ik wel enkele ‘alternatieven’ voorbij komen die wat vriendelijker zijn qua budget.

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie

Delen via: