VLC naar Chromecast streamen: zo doe je dat

Chromecast resetten

Wanneer je VLC als standaard videoprogramma gebruikt op je computer, dan wil je misschien dat dit naadloos werkt met je Chromecast. Ik kan je alvast vertellen dat er makkelijkere en betere manieren zijn om beelden van je computer af te spelen via je Chromecast, maar ik ga je toch laten zien hoe jij dit eenvoudig doet.

Wat heb je nodig?

  • Chromecast
  • VLC Media Player (met de laatste update)
  • Internetverbinding

[toc]

Stap 1: Zorgen dat alles goed werkt

Controleer eerst of je Chromecast verbonden is met je televisie en dat je daadwerkelijk content kunt gaan streamen. Bekijk vervolgens of je de laatste versie van VLC Media Player hebt. Heb je die niet, download die dan van de website van VLC.

Zorg vervolgens dat je Chromecast en televisie aanstaan.

Stap 2: VLC Media Player openen

Open de juiste versie van VLC Media Player om te beginnen. Zoals je zult merken is er geen Chromecast icoon in VLC te zien. Dat komt omdat de makers van VLC nog niet zo ver zijn om die implementatie te maken. De volgende stap is dus mogelijk een tijdelijke oplossing.

Stap 3: VLC naar Chromecast streamen en verbinden

Ga linksboven in VLC Media Player naar Afspelen, vervolgens naar renderer en kies dan je Chromecast. Die zou moeten verschijnen zodra het scannen is afgelopen, zoals je hieronder ziet gebeuren.

Stap 4: Content in VLC naar je Chromecast streamen

Kies een mediabestand dat je wilt afspelen met de Chromecast op je televisie. Open het in VLC Media Player. De eerste keer dat je dit doet kun je een melding krijgen. Die melding heet: ‘insecure site’. Dit is een melding waarbij wordt gewaarschuwd voor een beveiligingscertificaat dat niet gecontroleerd kan worden.

Je kunt hier kiezen om te stoppen, om het certificaat 24 uur te accepteren of het permanent te accepteren. Wil je vaker gebruikmaken van VLC op je Chromecast, dan ligt de laatste optie het meest voor de hand.

Stap 5: VLC standaard gebruiken met Chromecast

Als het goed is moet VLC nu direct beginnen met het streamen van content op je Chromecast en televisie. Heb je in stap 4 gekozen voor een certificaat van 24 uur, dan moet je de volgende dag opnieuw akkoord gaan. Ben je permanent akkoord, dan hoef je die stap nooit meer te zetten en begint je video voortaan direct met spelen.

VLC op Chromecast streamen lukt niet

Lukt het je na bovenstaande stappen niet om de VLC aan je Chromecast te verbinden, dan gaat er misschien iets mis. In principe is dat geen ramp, want veel gebruikers klagen over het feit dat de beeldkwaliteit niet zo geweldig is.

Gebruik je Google Chrome op de computer waarvan je streamt? Dan kun je nu gewoon via de ingebouwde tool van Chrome je videobestanden streamen. En aangezien die tool gemaakt is door Google, weet je zeker dat dit gewoon vlekkeloos verloopt.

FAQ over VLC en Chromecast

Welke platformen ondersteunen het gebruik van VLC met Chromecast?

Onder andere Windows, MacOS, iOS en Android

Welke versie van VLC heb ik nodig?

De eerste versie van VLC met Chromecast optie voor windows en Mac computers was versie 3.0. Sindsdien zijn er meerdere updates geweest die het mogelijk maakte om met iOS en Android gebruik te maken van VLC. Het is altijd aan te raden om de laatste versie van VLC te downloaden voor de beste beeldkwaliteit.

Welke Chromecast heb ik nodig?

Sowieso een Chromecast die video kan casten. Verder maakt het type Chromecast niet uit.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
 

Smarthomefans
Logo