Slimme wasmachine kopen: deze 5 zijn de beste

Samsung Addwash

Kleine wasjes, grote wasjes… slimme wasjes? Met een slimme wasmachine hoef je nooit meer thuis te zijn om de was aan te zetten. In dit artikel laat ik je zien welke opties je hebt, en waarom je die slimme wasmachine zou moeten kopen.

Wat kan een slimme wasmachine?

Een slimme wasmachine is eigenlijk gewoon een normale wasmachine met extra opties. Dat betekent dat je nog steeds goed moet opletten wanneer je tot aanschaf overgaat. Hieronder een lijstje met de extra opties die je mogelijk kunt verwachten in je slimme wasmachine.


Wifi in je wasmachine

Wanneer je er over nadenkt is het misschien een beetje vreemd. Een wasmachine met Wifi. Toch kan het erg handig zijn. Zeker als je flexibel bent. Want stel dat je de was wilt ophangen zodra je thuis bent, maar je nog niet weet wanneer je thuis bent. Via de app zet je de wasmachine aan op het moment dat je richting huis vertrekt en hij stopt met centrifugeren zodra je de voordeur binnenstapt. Schonere en frisser ruikende was bestaat niet!

Controleer altijd eerst of jouw telefoon wel compatible is met de app van de wasmachine.

Nooit meer zelf wasmiddel doseren

Was het nou een half dopje, een hele, of twee? En deed je nou net wit wasmiddel bij de gekleurde was? We zijn er soms niet helemaal bij. Dan komt het best wel goed uit dat je wasmachine met je meedenkt. Er zijn namelijk wasmachines met een automatisch wasmiddel doseersysteem. Je vult gewoon in één keer een grote tank met gekleurd wasmiddel en met wit wasmiddel. Je wasmachine bepaalt dan elke keer zelf hoeveel wasmiddel er nodig is om de gehele lading schoon te krijgen.

Andere opties

Daarnaast zijn er in een slimme wasmachine nog enkele andere opties waar je op kunt letten. Zo zijn er wasmachines met overbelading sensor. Die vertelt wanneer je teveel was in de machine hebt gestopt om de was optimaal te wassen.

Een andere optie is de startuitstel, maar die vind je tegenwoordig ook op reguliere wasmachines terug. Een optie die je mogelijk wel handig vindt, is het later toevoegen van was. Want geef toe, iedere keer nadat je de wasmachine aanzet, zie je nog die ene sok onder het bed liggen, of een vuil t-shirt over een stoel hangen? Met een wasmachine zoals de Samsung AddWash hoeft die kleding niet meer te wachten op de volgende ronde.


De 5 populairste slimme wasmachines: gesorteerd op prij

Nu je hebt gezien wat een slimme wasmachine nou echt ‘slim’ maakt, is het tijd om te kijken naar enkele goede voorbeelden. Zie jij jezelf al de was doen met één van de geweldige onderstaande apparaten?

1. Beko WTV7740BSC

Ga je een slimme wasmachine lopen? Dan is de Beko WTV7740BSC een prima opties. Want net als veel andere slimme wasmachines, kun je met de Beko op afstand je was aanzetten, uitzetten of controleren hoe ver het programma al is. Wel een kleine kanttekening. De wasmachine werkt op Bluetooth en niet via Wifi. Dat betekent dat je een maximaal bereik hebt van zo’n 20 meter. Je zult dus wel altijd thuis moeten zijn om de was op afstand aan te zetten.

Voordelen van de Beko WTV7740BSC:

 • Beladingssensor die watergebruik en wasprogramma aanpast.
 • Borstelloze motor die weinig stroom verbruikt of geluid maakt.
 • Bluetooth om de was via je telefoon aan te zetten.
 • SteamCure om de was voor het wassen te stomen.

Nadelen van de Beko WTV7740BSC

 • Geen Wifi, dus je kan niet op je werk de was al aanzetten.
 • Geen automatische wasmiddel dispenser.
 • Slechts 7 kg laadcapaciteit.

2. LG FH4J3TDN0

De LG FH4J3TDN0 ziet eruit als een alledaagse wasmachine, maar is dat zeker niet. Het is namelijk een behoorlijk slimme wasmachine die gebruik maakt van NFC (Near Field Communication). Daardoor kun je de wasmachine wél met je smartphone bedienen, maar niet op afstand.

Waarom dit toch handig is? Vooral omdat je specifieke wasprogramma’s kunt downloaden. Bijvoorbeeld voor babykleding, lingerie of jeans. Na het downloaden houd je je smartphone tegen de Tag On knop op de wasmachine en is het programma ingesteld.

Ook kun je met de Tag On knop uitvinden wat er precies mis is met je wasmachine als er een storing ontstaat. Zo kun je direct zelf zien of je er wat aan kunt doen en hoef je dus niet altijd een dure installateur te bellen.

Voordelen van de LG FH4J3TDN0

 • Specifieke wasprogramma’s downloaden.
 • Na de start nog kleding toevoegen.
 • Invertermotor voor minder geluidsoverlast.
 • 8 kg laadcapaciteit

Nadelen van de LG FH4J3TDN0

 • Niet mogelijk om te bedienen met Wifi
 • Geen wasmiddel dispenser

3. Siemens IQ500WM14T6H6NL

De eerste echte op afstand bestuurbare wasmachine komt van Siemens. Een gevestigd merk in de wereld van consumentenelektronica, en dus ook zeker voor slimme wasmachines. De Siemens IQ500 is voorzien van Wifi, waardoor je hem overal vandaag kunt besturen.

Daarbij is het praktisch dat je speedPerfect kunt selecteren om de was programma’s met 65% te verkorten. Daarbij zorgt het i-Dos doseersysteem ervoor dat je altijd precies genoeg wasmiddel gebruikt.

Voordelen van de Siemens IQ500

 • Volledig op afstand te programmeren.
 • Maximaal 8 kilo laadcapaciteit.
 • Wasmiddel dispenser.

Nadelen Siemens IQ500

 • Geen warmwateraansluiting

4. Bosch WAWH2643NL – Serie 8

De Bosch Bosch WAWH2643NL – Serie 8 is een slimme wasmachine met een grote laadcapaciteit van maar liefst 9 kg. Zo kun je in één keer de was van de hele familie doen. De wasmachine kun je met een app en via Wifi besturen. Ook als je niet thuis bent.

Daarbij kan je Bosch bij een storing toegang geven tot het systeem. Zo hoeft er geen dure monteur langs te komen als je het probleem zelf ook zo kunt verhelpen. Dankzij de beladingssensor weet je ook altijd hoeveel was er precies in de wasmachine zit en wat er nog bijpast.

Doe je een klein wasje? Dan gebruikt de Bosch WAWH2643NL – Serie 8 minder water en zeep. Want ook daar hoef je niet meer over na te denken dankzij het i-Dos systeem.

Voordelen van de Bosch WAWH2643NL – Serie 8

 • 9 kg laadcapaciteit.
 • Met Wifi op afstand te bedienen.
 • Erg energiezuinig.
 • Zelfreinigende wasmiddellade.
 • Wasmiddel wordt automatisch gedoseerd

Nadelen van de Bosch WAWH2643NL – Serie 8

 • Heeft geen vlekkenprogramma

5. Samsung WW10N642RPA Addwash 10 kg

De Samsung Add-Wash heeft eigenlijk geen toelichting meer nodig. Het apparaat is namelijk zo populair. Niet voor niets ook trouwens. Met een vulgewicht van maar liefst 10 kg, Wifi om hem op afstand te besturen, een beladingssensor en een 15 minutenprogramma helpen je om nooit meer teveel tijd bezig te zijn met de was. Alleen de stomerij kost je minder tijd.

Het grootste voordeel van de Add-Wash functie is dat je vergeten sokken of onderbroeken gewoon nog even in de wasmachine kan gooien. Zelfs als het apparaat al bezig is. Je drukt gewoon even op de knop en je gooit de laatste kledingstukken er nog even bij.

Voordelen van de Samsung addwash WW10N642RPA

 • Enorme laadcapaciteit van 10 kg
 • Met Wifi op afstand te besturen
 • Beladingssensor die water hoeveelheid aanpast

Nadelen van de Samsung addwash WW10N642RPA

 • Geen hulp bij hoeveelheid wasmiddel afmeten

Dit waren ze. De 5 beste, voordeligste of meest populaire slimme wasmachines die je op dit moment kunt kopen. Heb jij al een favoriete wasmachine op het oog waarmee je voortaan je wasjes gaat draaien?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
 

Smarthomefans
Logo