Slimme vaatwasser kopen: tips & 5 vaatwassers met app

Slimme vaatwasser kopen

Met een slimme vaatwasser wordt de vaat doen voortaan nog een stukje gemakkelijker. Met een app en Wifi zorg je ervoor dat je gewoon op de bank kunt blijven zitten terwijl de vaatwasser start. Benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van een slimme vaatwasser? Ik geef je enkele tips & 5 goede voorbeelden.

Welke opties kun je verwachten in een slimme vaatwasser?

Een slimme vaatwasser kopen. Waarom zou je dat doen, en wat kan je daar eigenlijk mee? Nou, aardig wat in sommige gevallen. Uiteraard moet je nog wel rekening houden met het feit dat niet iedere vaatwasser altijd van alle opties is voorzien. Hieronder daarom een lijstje met eigenschappen en tips waar je mogelijk naar kunt zoeken.

Wifi

De belangrijkste voorwaarde of optie van een slimme vaatwasser is natuurlijk Wifi. Dat stelt je namelijk in staat om via het internet te communiceren met je vaatwasser, en hoef je er dus niet bij in de buurt te zijn om het aan te zetten of meldingen af te lezen.

App met instellingen

Een vaatwasser met app is natuurlijk ideaal. Want als je al in bed ligt, wil je niet meer naar de keuken hoeven om hem aan te zetten. Daarbij kan je in de app nog veel meer zien, zoals alle instellingen om de vaatwasser precies zo in te stellen hoe je het wilt. Bijvoorbeeld wat voor soort programma de vaatwasser moet draaien. Sommige apps zijn stukken uitgebreider dan anderen, dus het kan lonen om van tevoren wat tutorials op te zoeken, waarbij je ziet welke opties je allemaal hebt.

Slim slot

Als je kleine kinderen in huis hebt, dan wil je dat die veilig blijven. Sommige slimme vaatwassers hebben daarom een ingebouwd slim slot. Dat kun je openen met de app, maar ook sluiten. Daarmee is het voor kinderen dus niet mogelijk om de vaatwasser te openen, bijvoorbeeld wanneer die bezig is met een programma. Dit is handig wanneer je zelf niet thuis bent maar de kinderen wel.

Ingebouwde zeepdispenser

Hoe lekker is het als je gewoon geen vaatwasblokjes meer in de machine hoeft te stoppen? En je dus niet meer aan je partner hoeft te vragen of de nieuwe blokjes wel of niet met het plastic de vaatwasser in mogen? Met een vaatwasser met ingebouwde zeepdispenser is dat dus gewoon verleden tijd. Je stop gewoon een grote hoeveelheid blokjes in de vaatwasser, die er gewoon voor zorgt dat er steeds precies genoeg gebruikt wordt. Zo hoef je je voortaan nog maar één keer per maand zorgen te maken over het bijvullen.

Alerts en push-meldingen

Stel je voor dat je de vaatwasser hebt aangezet vanaf de bank, gewoon met je app. Maar het vaatwasmiddel is bijna op. Gelukkig ziet ook jouw vaatwasser dat zelf, en krijg je direct een melding op je telefoon. Mooi, want dan kun je dat gelijk op je boodschappenbriefje zetten. Of wie weet stuur je het wel direct door naar je online shoppinglist op Amazon, die het vervolgens binnen één of twee dagen bij je thuis voor de deur zet? Andere notificaties over schoonmaken, beveiliging of opties kun je natuurlijk ook ontvangen op je telefoon.

Slimme vaatwasser kopen
Via: bosch.nl

Schoonmaakschema’s downloaden

Stel dat jij iedere week één bepaald gerecht maakt, waarbij de pannen echt ongelofelijk vies worden. Zo vies, dat je het normaal niet schoon krijgt met de vaatwasser. Bij sommige slimme vaatwassers is het dan mogelijk om aparte programma’s te downloaden waarmee je heel specifiek kunt schoonmaken. Zo kun je dus kiezen uit meer dan slechts twee of drie wasprogramma’s, waardoor de vaat er altijd uitkomt hoe jij dat wilt. Zo’n programma wordt vaak aangeduid met ‘Intense Wash’ of een soortgelijke naam.

Sensoren

In sommige slimme vaatwassers zitten sensoren die de hoeveelheid vaat herkennen. Daar wordt dan vervolgens de hoeveelheid water en de duur van het programma op aangepast. Dat is dus energie-efficiënt, maar ook minder belastend voor het milieu én je portemonnee. Een slimme vaatwasser kopen mét sensoren, zou op de lange termijn de extra investering dus wellicht terug kunnen verdienen, juist door die efficiëntie.

Let op: Sommige vaatwassers zijn bedoeld als inbouw vaatwasser. Andere vaatwassers zijn juist weer half te integreren met de keuken. Kijk ook goed naar de nis breedte en nis diepte van het apparaat, om te zien of het wel past.


De 5 beste slimme vaatwassers met app

Wil je een slimme vaatwasser kopen en ben je benieuwd welke slimme vaatwassers de beste opties hebben? Of wil je weten welke vaatwassers het meest populair zijn onder smarthome liefhebbers? Hieronder vind je een verzameling van de 5 best beoordeelde en meest populaire vaatwassers met een app.

Siemens SN578S36UE IQ700

De Siemens SN578S36UE is een behoorlijk slimme vaatwasser, en bezit vrijwel alle opties die je zoekt in zo’n apparaat. Je kunt hem op afstand bedienen met de Home Connect app, je hebt de mogelijkheid om nog meer energie te besparen door wasprogramma’s in te korten, en je hoeft je nooit meer druk te maken om de voorraad vaatwastabletten. Die worden namelijk gewoon voor je geteld en je krijgt een melding wanneer ze bijna op zijn.

Voordelen van de Siemens SN578S36UE
– Mogelijkheid om programma’s tot 66% in te korten
– Handige en duidelijke Home Connect app
– Zeolith droog systeem waardoor de vaat snel droogt.
– Melding zodra vaatwastabletten in de dispenser opraken.
– Intensive Zone onderaan, waardoor extreem vuile vaat extra goed schoon wordt gemaakt.

Laatste Amazon prijsupdate was: juli 5, 2022 11:38 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Bosch SMV88TX36E Serie 8

De Bosch SMV88TX36E serie 8 inbouw vaatwasser is een bijzonder slim apparaat waarmee koken en de vaat doen nog net iets leuker wordt. Deze vaatwasser met app heeft diverse handige opties, zoals een automatisch droog systeem, mogelijkheid tot het inkorten van programma’s en het bedienen via een Home Connect app. Uiteraard kun je ook zelf een tijdstip kiezen waarop de vaatwasser moet starten, zodat je bij thuiskomst een schone en droge vaat hebt.

Voordelen van de Bosch SMV88TX36E
– Automatisch programma bepaalt ideale temperatuur en lengte.
– Intensieve stand voor hele vieze pannen.
– Handige Home Connect app om het apparaat op afstand aan of uit te zetten of in te stellen.
– Zeolith droog systeem voor extra droge vaat.
– De programma’s kun je zelf inkorten naar wens.
– Beladingssensor bepaalt gewicht en dus de benodigde hoeveelheid energie en water.

Laatste Amazon prijsupdate was: juli 5, 2022 11:38 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Miele G 7150 Vi

Een slimme vaatwasser kopen bij Miele is natuurlijk altijd goed. Al tientallen jaren produceert het bedrijf apparaten die maar niet stuk lijken te gaan. Ook Miele heeft zich nu gestort op de smarthome markt, door nu deze slimme vaatwasser te verkopen. Met een zeer makkelijk te openen deur – die overigens ook direct opent na het afronden van het wasprogramma – wordt de vaat extra snel droog. Daarnaast zorgt extra isolatie ervoor dat de warmte goed binnen blijft, zodat het energieverbruik erg laag blijft.

Voordelen van de Miele G 7150 Vi
– De deur opent automatisch na afloop, om de vaat beter te drogen
– De vaatwasser heeft een flexibele rek indeling
– Kort programma van 58 minuten beschikbaar
– De deur blijft in iedere gewenste stand staan en gaat zeer makkelijk open.
– Automatische beladingssensor.


Siemens SN678X36TE iQ500

De Siemens SN578S36UE iQ500 is de voorganger van de iQ700 bovenaan dit lijstje. Hoewel het gros van de opties hetzelfde zijn, krijg je bij de iQ500 net iets minder ruimte dan bij de iQ700. Daarnaast beschikt ook deze vaatwasser gewoon wel over alle andere handige opties zoals een Zeolith droogsysteem en de praktische Home Connect app.

Voordelen van de Siemens SN678X36TE
– Zeolith droog systeem om de vaat snel en goed te drogen
– Eenvoudige Home Connect app met Easy Start die een programma adviseert.
– Ontvang meldingen zodra de voorraad vaatwastabletten opraakt.
– Ontvang meldingen zodra de vaat klaar én droog is.
– Met varioSpeed Plus verkort je wasprogramma’s tot 66%.
– Intensieve zone voor extra vuile vaat.

Laatste Amazon prijsupdate was: juli 5, 2022 12:37 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Bosch SMV88PX16N Serie 8

De Bosch SMV88PX16N Serie 8 is een iets ouder model dan de Bosch vaatwasser die eerder in het artikel aan bod kwam. Dat maakt hem overigens niet minder interessant. Voor een iets voordeliger prijskaartje haal je hiermee namelijk alsnog een goede slimme vaatwasser in huis, waar je de komende jaren veel schone én droge vaat uit kunt halen. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën is deze vaatwasser dus ook een meer dan prima aanvulling in je keuken.

Voordelen van de Bosch SMV88PX16N Serie 8
– Handige app om via Wifi de vaatwasser aan te zetten.
– Notificaties wanneer vaatwasmiddelen op zijn, of wanneer de vaat klaar is.
– Resttijd projectie op de vloer.
– Snel en energiezuinig drogen met Zeoliet. Zelfs plastic bakjes worden droog.
– Levenslange garantie tegen waterschade
– 40-45 decibel, dus betrekkelijk stil voor een vaatwasser.


Zoals je ziet zijn veel vaatwassers met app behoorlijk overeenkomstig. De grootste verschillen zitten hem namelijk vooral in de extra’s buiten de app om. Zo gaan bij de Miele vaatwasser automatisch de deuren open om de vaat te drogen, terwijl de meeste anderen gebruikmaken van het energiebesparende Zeoliet.

Welke slimme vaatwasser het beste in jouw huishouden past, heeft dus niet alleen maar met het formaat te maken, maar ook met je eigen wensen. Wat is jou favoriete feature in een slimme vaatwasser?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
 

Smarthomefans
Logo