Slimme deurbel zonder camera: 3 goede opties

Slimme deurbel zonder camera (1)

Wil jij een slimme deurbel kopen, maar vind je de privacy van jezelf en omwonenden ook belangrijk? Dan is het mogelijk om een slimme deurbel zonder camera te kopen. Ik vertel je welke 3 opties je hebt.

Slimme deurbel zonder camera

Het lijkt misschien een eenvoudige opgave. Gewoon even een slimme deurbel zonder camera op de kop tikken. Maar de realiteit is toch een stukje anders. Want de meeste slimme deurbellen zijn namelijk juist voorzien van een camera.

Het vinden van een deurbel die wel slim is, maar die geen camera heeft, kan dus voelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Ik heb alvast voor je uitgezocht welke opties je hebt. In dit artikel bespreek ik daarom twee slimme deurbellen met audio én een slimme knop die als deurbel kan dienen. Zo kun je zelf zien welke optie het beste bij jou past.

Goede smarthome-deals tijdens tink smart week

Bijzonder mooie deals
Interessante combi-deals
Groot assortiment
Korting tot 52%
Arlo Audio Slimme deurbel zonder camera
Via: arlo.com

Waarom een deurbel zonder camera ophangen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een deurbel zonder camera wilt ophangen aan je voordeur. Zo kan de privacy van jezelf of je medebewoners belangrijk zijn voor je. Of je wilt ervoor zorgen dat je geen beelden van de straat filmt, omdat dat niet is toegestaan. Aan de andere kant kunnen ook kosten een rol spelen. Video deurbellen zijn over het algemeen namelijk een stuk duurder dan een audio deurbel.

Als laatste argument is er het gebruiksgemak én je internetverbinding. Een audio stream kost natuurlijk een stuk minder internet dan een 1080P video die live op je telefoon binnenkomt. Dat zorgt voor een flinke belasting op je internetnetwerk, wat je je misschien niet kunt veroorloven. Ook moet je bij sommige video deurbellen extra abonnementskosten betalen.

Zijn één van de bovenstaande argumenten een reden waarom jij op zoekt bent naar een deurbel zonder camera? Dan heb je hieronder twee goede opties.

Lees ook: Dit zijn de 5 beste slimme deurbellen

Honeywell DC917NG

De Honeywell DC917NG is een slimme deurbel zonder camera. Het leuke aan deze deurbel is dat je kunt kiezen uit verschillende vooraf ingestelde deuntjes, maar er kan ook een MP3 bestand worden gekozen. Daarnaast is het handig dat de deurbel ook met lampen kan werken. Handig wanneer je nachtdienst hebt gehad, of wanneer de kinderen op bed liggen.

Neem daarbij de batterijduur van wel 5 jaar en het bereik van 100 meter en je hebt een ideale deurbel, die je zelfs even mee naar de tuin kunt nemen als je in het zonnetje zit. Ideaal dus. En dat uiteraard gewoon zonder camera, maar met toepasselijke gong.

Laatste Amazon prijsupdate was: 28 september 2021 00:12
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Arlo Audio Doorbell

De Arlo Audio Doorbell is een deurbel zonder camera. Wel kun je – zoals de naam doet vermoeden – gebruikmaken van audio. Zo kan de persoon die aanbelt tegen jou praten, maar kan jij ook antwoorden. In negen van de tien gevallen is het natuurlijk helemaal niet nodig om iemand te zien, en is spreken al genoeg. Bijvoorbeeld wanneer er een pakketje wordt bezorgd. De deurbel is wel slim, dus je kan wel gewoon via je telefoon horen wie er voor de deur staat. Je hoeft dus niet meer thuis te zijn om de deur ‘open’ te doen.

Een ander voordeel van deze slimme deurbel zonder camera is dat je geen extra onnodige abonnementen hoeft af te sluiten voor de deurbel. Ook is het een stuk goedkoper om de Arlo Audio Doorbell aan je deur te hangen. Een prima optie dus, voor als je een deurbel zonder camera wilt ophangen.


Flic Button

Ok, de Flic Button is misschien geen deurbel, maar blijf nog even hangen. Het is namelijk een slimme knop die je zo kunt programmeren dat er slimme apparaten geactiveerd worden zodra je op de knop drukt.

Welke slimme apparaten dat zijn, dat kan je zelf bepalen. Je kunt de knop dus ook gewoon als een deurbel gebruiken en de knop een signaal laten sturen naar een alarm, slimme bel of je smartphone. Door de knop zelf te programmeren kun je hem allerlei signalen laten versturen. Ook dit apparaatje kun je dus prima gebruiken als slimme deurbel zonder camera. Bijkomend voordeel? Hij is ook nog lekker goedkoop!

Zeker wanneer je meer van dit soort knoppen aanschaft, kun je er hele leuke dingen mee doen in combinatie met andere slimme apparaten in je huis. Het enige nadeel van deze methode is dat je niet kunt communiceren met de mensen die voor de deur staan. Er zit namelijk geen microfoon in de Flic Button.

Laatste Amazon prijsupdate was: 27 september 2021 21:12
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Hoewel de opties redelijk beperkt zijn, is het dus mogelijk een slimme deurbel zonder camera te kopen of zelf te creëren. Heb jij al een favoriete methode om toch altijd te weten wanneer er iemand voor de deur staat?

Liever toch een deurbel mét camera én bewegingsmelder? Lees dan meer over deurbellen met camera en bewegingsmelder.

Tags:

Smarthomefans
Logo