Samsung TV bluetooth verbinden: zo werkt het [stappenplan]

Door

Leon Swinkels

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Samsung TV bluetooth

Wil je je Samsung TV Bluetooth verbinden met bijvoorbeeld een speaker of koptelefoon, dan is dat gelukkig vrij eenvoudig. In dit artikel een stappenplan voor Bluetooth op Samsung TV’s, maar leer je ook meteen welke televisies hier ondersteuning voor hebben.

Samsung TV Bluetooth

Het kan een uitkomst zijn als je Samsung TV Bluetooth ondersteuning heeft. Je kunt dan eenvoudig een Bluetooth speaker of koptelefoon verbinden met je tv.

We leggen uit met welke apparaten je je Samsung TV bluetooth kunt verbinden en hoe jij kunt ontdekken of jouw Samsung TV hiervoor geschikt is.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Bluetooth is een draadloos zwak radiosignaal waarmee diverse apparaten, zoals luidsprekers, muizen en toetsenborden kunnen worden verbonden met apparaten.

Zo kan bijvoorbeeld ook een koptelefoon of luidspreker worden verbonden met een Samsung TV. Een moderne Samsung TV heeft ook een smart remote, die ook via Bluetooth wordt verbonden.

Lees ook: Samsung TV spraak uitzetten: zo werkt het

Samsung tv spraak uitzetten

Welke Samsung TV toestellen ondersteunen bluetooth?

Als je wil weten of voor jou je Samsung TV Bluetooth verbinden met Bluetooth oordopjes of koptelefoon een mogelijkheid is, moet je weten of jouw Samsung televisie een toestel is dat is uitgerust met Bluetooth.

In veel gevallen weet je dit misschien al, bijvoorbeeld als je je toestel kort geleden hebt gekocht en dit gewoon hebt zien staan op de doos.

Als dit niet het geval is, dan kun je dit ook snel zien door naar je afstandsbediening te kijken. Als jouw Samsung TV een afstandsbediening heeft die een Smart Remote of een Smart Afstandsbediening is, dan is deze altijd met Bluetooth met je televisietoestel verbonden. 

???? Heb je een smart remote voor je Samsung TV, dan zit er zeker weten Bluetooth op jouw toestel.

Als je geen Smart Remote hebt, geen angst. Je toestel kan prima nog steeds Bluetooth ondersteunen. Volg de onderstaande stappen via de instellingen van je toestel om te zien of jouw Samsung TV Bluetooth ondersteunt.

Bluetooth controleren via Instellingen

 • Ga via je afstandsbediening naar Instellingen
 • Kies ‘Geluid’
 • Kies ‘Uitvoer naar’
 • Als er in de keuzes de optie ‘Bluetooth apparaten’ voorkomt, dan ondersteunt jouw Samsung TV Bluetooth

Bij sommige nieuwere modellen toestellen worden deze menu-items weergegeven als ‘Verbindingshandleiding’, ‘Audioapparaat’ en daaronder ‘Bluetooth’ Zie afbeelding hieronder.

Samsung TV Bluetooth verbinden

Zodra je zeker weet dat het kan, jouw Samsung TV Verbinden met Bluetooth speaker of koptelefoon, dan staan hieronder de juiste stappen om dit in te stellen.

Denk hierbij wel aan het volgende: deze handleiding is voor Bluetooth apparaten in het algemeen en gebaseerd op de meeste Samsung TV toestellen. Het kan dus zijn dat jouw apparaten iets anders werkt.

Stap 1: voorbereiding

Bereid je Samsung TV voor op het maken van een Bluetooth verbinding. Gebruik de afstandsbediening en druk op de knop voor instellingen. Dit is meestal een icoontje zoals hieronder te zien op de afbeelding:

Instellingen op oudere afstandsbediening

Voor nieuwere afbeeldingen zie onderstaande figuur:

Samsung TV
Instellingen via Home van nieuwere afstandsbediening

Stap 2: selecteer de juiste optie voor Bluetooth-verbinding

Navigeer met de touch-knop of met de pijltjestoetsen in je instellingen naar de volgende opties:

 1. Instellingen – druk op OK
 2. Geluid – druk op OK
 3. Uitvoer naar – druk op OK

Stap 3: Zet je Bluetooth apparaten in koppelmodus

Om je koptelefoon of speaker te verbinden, dien je deze in koppelmodus te zetten. Hoe dit werkt, verschilt per apparaat, maar er zijn een paar manieren die bij veel apparaten werken:

 1. Voor in-ear oordopjes (AirPods en AirBuds van Apple of Samsung bijvoorbeeld): hou de touch-knop 10 seconden ingedrukt terwijl ze in de case zitten
 2. Voor over-the-ear of grotere koptelefoons: er is vaak een Bluetooth of magic button te vinden. Deze dien je meestal een paar seconden (5-7) in te drukken totdat het apparaat middels een geluid, stem of blauw knipperend lampje aangeeft te kunnen koppelen.

Omdat er veel verschillende apparaten zijn, en bijna elke fabrikant een aparte oplossing heeft bedacht, is het moeilijk hier een betere handleiding voor te maken. In volgende handleidingen zijn voorbeelden te vinden. Kijken ook in de handleiding van de fabrikant voor instructies hoe dit te doen.

Samsung TV bluetooth

Stap 4: Nu je apparaat klaar is – Samsung TV Verbinden

Nu je Bluetooth apparaat klaar is om te koppelen/pairen kun je je Samsung TV bluetooth verbinden. Ga nu door je afstandsbediening te gebruiken op zoek naar je apparaat en koppel dit:

 1. Navigeer met je pijltjes of afstandsbediening naar Bluetooth apparaten. Zie ook de afbeelding.
 2. Druk op OK
 3. Selecteer je koptelefoons uit te lijst
 4. Druk op OK

Nu zou jouw koptelefoon gekoppeld moeten zijn met jouw Samsung TV en kun je genieten van geluid via jouw Bluetooth apparaat.

Nog niet gelukt?

Is het niet gelukt? Dat kan een aantal oorzaken hebben. Probeer onderstaande tips om Bluetooth verbinding te krijgen met je tv.

 • Verifieer de koppelmodus – Staat je Bluetooth wel in koppelmodus? Dit is noodzakelijk om zichtbaar te worden op de tv.
 • Check op een ander device – Staat je Bluetooth-speaker, koptelefoon of ander apparaat in de koppelmodus, check dan of je hem ziet op bijvoorbeeld je telefoon of tablet. Op deze manier weet je zeker dat er verbinding gemaakt kan worden
 • Reset je Bluetooth-apparaat – Lukt het nog niet, Bluetooth-apparaten kunnen vaak eenvoudig gereset worden. Raadpleeg de handleiding van jouw product over hoe dit werkt.
 • Zet je TV uit/aan – Zet je TV uit en weer aan en probeer het opnieuw

Hopelijk kun je met deze tips succesvol jouw Samsung TV met Bluetooth verbinden.

Tot Slot

Wist je ook dat jouw ondersteunde Samsung TV bluetooth verbinden kan met meer dan alleen een koptelefoon? Je kunt bijvoorbeeld ook muizen, toetsenborden en game-controllers verbinden met je televisietoestel.

Zie hier voor een lijst mogelijke apparaten: hier. Laat ons weten in de reacties welke apparaten je nog verder zou willen verbinden, dan weten wij  hoe we jou verder kunnen helpen!

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: