Review Somfy indoor cam: Slimme camera mét privacy

Somfy is wellicht niet zo bekend als de andere gevestigde spelers op de smarthome-markt, maar dat maakt de producten er niet minder om. Vandaag testen wij de Somfy Indoor cam, waarbij privacy voorop staat. Maar, maakt hij de beloftes ook waar?


Somfy Indoor Camera

Op dit moment is de Somfy indoor camera absoluut geen nieuw product meer. Toch hebben we besloten om het product te testen. Er zijn namelijk enkele features die we tot op heden nog maar bij weinig tot geen slimme camera zijn tegengekomen.

[wpsm_bigoffer post_id=”3741″ offset=”” limit=””]

Design en installatie

De Somfy beveiligingscamera is voorzien van een bijzonder ontwerp wat we niet bij veel andere slimme camera’s zien. De camera lijkt op een grote steen voor het sjoelen waar een camera ingebouwd is. Wanneer je de camera bekijkt valt ook direct het schuifklepje op. Dit schuifje kun je naar beneden doen wanneer je thuiskomt. De camera hoeft als je thuis bent waarschijnlijk niet op te nemen, waardoor je hem gewoon dicht kunt doen. Lekker voor de privacy wanneer je een avondje ongegeneerd wilt bank hangen.

Somfy Indoor Camera

De ronde vorm zorgt er overigens wel voor dat je hem op een standaard moet zetten. Uiteraard is die ook meegeleverd met de Somfy camera. Dit fungeert als een soort magneetje waar je de camera op vastzet. Dit zorgt ervoor dat je de slimme camera eenvoudig overal op kastjes etc. kunt neerzetten.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
🔥 De nieuwe smarthome-trend van 2022: bekijk alle details!

Er is ook een mogelijkheid om de camera op te hangen, maar voor die optie heb ik niet gekozen. Op het dressoir gaf hij een prima beeld en kon ik ook de gehele ruimte zien.

De installatie van de Somfy indoor cam is bijzonder eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is het downloaden van de Android of iOS app en de stappen volgen. Je zult waarschijnlijk weinig problemen ervaren met de installatie van de software en het instellen van de camera.

Nu de installatie compleet is, kunnen we beginnen met het testen van de camera.


Zo werken de Somfy camera en de app

Voor een product met deze prijs, ben ik aardig tevreden. Wat ik vooral interessant vind is de sluiter die je zelf voor de camera kunt doen. Ondanks dat je de meeste slimme camera’s ook uit kunt zetten, is het toch altijd een ander gevoel wanneer er nog steeds een lens op je gericht staat. Wanneer je voor privacy wilt kiezen, zonder in te leveren op veiligheid en gemak, dan is de Somfy indoor camera dus een prima apparaat.

Somfy Indoor Camera

De hoek waaronder de camera filmt is 130 graden. Dit is niet uitzonderlijk veel en is te vergelijken met veel andere beveiligingscamera’s voor binnen. De bewegingsmelder in de camera is ook handig. Daarmee kun je beelden opnemen wanneer er zich beweging voordoet in je huis. Er wordt dan een clip opgenomen van 30 seconden. Deze beelden kun je vervolgens tot 7 dagen gratis terugkijken en vervolgens ergens opslaan of uploaden.

Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)
Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)

Zie je iets op de beelden, maar is het niet helemaal duidelijk? Dan zit er 4x digitale zoom op de camera. De kwaliteit daarvan is niet geweldig, maar toch is het wel genoeg om iets meer details te zien van hetgeen je wilt bekijken.

Somfy Indoor Camera

Dit kwaliteitsverlies heb je bijvoorbeeld minder bij een camera zoals de Nest Cam IQ Indoor. Deze camera kan in 4K opnemen, waardoor je de beelden altijd haarscherp kunt terugkijken. Zelfs ingezoomd.

Met de Somfy Protect App kun je alle beelden bekijken en instellingen wijzigen. De opties in de app spreken eigenlijk helemaal voor zich, waardoor je er zo achter bent hoe je alles moet instellen. Je kunt overigens ook een partner, buurman, kinderen of ouders toegang geven tot de app. Zo kan iedereen het huis even in de gaten houden wanneer je op vakantie bent.

[wpsm_bigoffer post_id=”3741″ offset=”” limit=””]

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen