Nordväl deurbel kopen of beter niet?

Door

Randy

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Randy

Laatste update:

0

Nordval deurbel

Is de Nordväl deurbel een goed alternatief voor de populairdere slimme deurbellen van Ring, Eufy en Google Nest? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de enige video deurbel van het merk Nordväl die in de volgende uitvoeringen te koop is: 32GB, 64GB en 128GB.

Nordväl: het bedrijf

Nordväl klinkt misschien Scandinavisch, maar niets is minder waar. Het merk is namelijk gelanceerd door het Nederlandse bedrijf TJM Supplies. Zo’n tien jaar geleden bracht dat bedrijf dashcams op de markt in Nederland.

Daarnaast verkopen ze onder andere dweilrobots, robotstofzuigers en smartwatches. Met hun Nordväl SH105 Slimme Video Deurbel zijn ze de wereld van smarthome binnengetreden.

Het bedrijf maakt zijn producten overigens niet in Nederland. TJM Supplies koopt producten en technologieën in buiten Europa, denk aan bijvoorbeeld Azië, en brengt die vervolgens onder eigen vlag op de markt in West-Europa.

De Nordväl deurbel

Nordväl heeft op dit moment maar één video deurbel op de markt. Het is wel belangrijk om te weten dat je deze in drie uitvoeringen kunt kopen: 32GB, 64GB en 128GB. Het is steeds dezelfde camera, alleen het geheugen voor de beeldopslag is anders.

Bij de eerste uitvoering krijg je een MicroSD-kaartje van 32GB erbij. Goed voor 3 dagen aan beeldmateriaal. De 64GB SD-kaart heeft genoeg ruimte voor 6 dagen aan beelden. En op 128GB kun je tot maximaal 12 dagen opslaan.

Bottom Line
Pros
Cons
BESTE KEUZE
Nordväl video deurbel (2K) Camera + WiFi + Gong
Verkrijgbaar bij
Bekijk prijs
2K QHD videokwaliteit
Inclusief gong
Werkt bedraad
Geen abonnement verplicht
Camera
FrontCamera: 2K QHD resolutie (2304×1296)

Nachtzicht
Ja

Homebase vereist
Nee

Gong:
ja

Accu
Nee

Bedraad
Ja

Wifi
802.11 b/g/n, alleen 2,4Ghz

Gewicht
80 gram

Afmetingen
11 × 4.5 × 2.5 cm

Slimme assistent
Google Home, Alexa (precieze werking onbekend)

Opslag:
Te koop met microSD-kaartje van 32GB, 64GB en 128GB

Nordväl deurbel, kopen of beter niet?

De Nordväl SH105 video deurbel kent een hoop voordelen en een paar nadelen. Voordat we naar de conclusie gaan over of je dit smarthome-product moet kopen, eerst nog even wat details op een rij:

 • Geen abonnement verplicht: het is alvast fijn om te weten dat je, net zoals bij Eufy, niet vast zit aan een abonnement om videobeelden te kunnen bekijken. Omdat de beelden lokaal worden opgeslagen, kun je ze eenvoudig via de app bekijken. Wil je de beelden wel op de cloud bewaren, dan is er een abonnement beschikbaar dat je kunt kopen via de app.
 • Eenvoudige installatie: binnen een kwartiertje heb jij de nieuwe Nordväl video deurbel geïnstalleerd, belooft de producent je.
 • Stroomkabel verplicht: er zit geen accu in de video deurbel. Je kunt de bel daarom alleen gebruiken door aan te sluiten op stroom. Je kunt hiervoor de kabel van je huidige deurbel gebruiken. Heb je geen (geschikte) deurbelbedrading, dan gebruik je de voeding die in de doos zit.
 • Terugpraten: als je weet dat je niet thuis bent kun je een bericht klaarzetten voor als de pakketbezorger aanbelt. Daarnaast kun je via de app terugpraten tegen de persoon die aanbelt.
 • App: Nordväl heeft geen eigen app, maar maakt gebruik van de app CloudEdge. Via deze app kun je communiceren met je video deurbel. De app is meer dan 1 miljoen keer gedownload en heeft een beoordeling van 4,1 op 5.
 • Gong: ook zonder je smartphone weten als er iemand voor de deur staat? Bij aanschaf van de video deurbel krijg je er ook een gong bij.
Pluspunten
 • Geen abonnement verplicht
 • Je kunt de bel aansluiten op de bestaande bedrading van je huidige deurbel, of via meegeleverde voeding
 • Duidelijk beeld en geluid
 • Camera heeft nachtzicht
 • Je hoeft gong niet apart te kopen, wordt meegeleverd
 • Prima app met snelle meldingen
Minpunten
 • Als video deurbel wordt gestolen, geen beelden meer (tenzij cloudabonnement)
 • Je hebt een sterk WiFi-signaal nodig bij je voordeur (binnen 5 meter)
 • Werkt niet op 5GHz WiFi

Nordväl deurbel bedraad aansluiten

Omdat de video deurbel geen batterij gebruikt, moet je deze bedraad aansluiten. Je kunt de Nordväl deurbel gewoon aansluiten op de draden die in je huidige deurbel zitten, mits de transformator hier voor geschikt is. Je kunt hiervoor de handleiding raadplegen.

Mocht je een huis hebben zonder (geschikte) deurbelbedrading, dan gebruik je de meegeleverde netstroomadapter die in de doos is meegeleverd. Als je muur nog geen gat heeft voor de bedrading, moet je deze wel nog eerst boren.

Nordväl deurbel installeren

Als je de deurbel eenmaal hebt opgehangen, kun je de app installeren. Hiervoor download en installeer je de app CloudEdge uit de Play Store of Apple Store. Om te beginnen moet je je telefoonnummer en e-mailadres invullen om een account te maken.

Vervolgens voeg je een nieuw apparaat toe en kies je voor ‘Deurbel’. Volg dan eenvoudig de stappen die zich aandienen. Kun je de bel niet toevoegen, dan is je video deurbel waarschijnlijk te ver weg van je WiFi-router.

Om zeker ervan te zijn dat je altijd een melding krijgt als iemand voor je deur staat, raad ik je aan om te checken of de app genoeg machtigingen heeft. Zoek in je instellingen bij Apps naar CloudEdge en controleer of deze aan staan en gemachtigd zijn:

Meldingen: alles aan
Machtigingen: alles toegestaan
Bovenop weergeven: aan

Nordväl video deurbel gong

Je hoeft geen aparte gong te kopen voor de Nordväl video deurbel: deze zit namelijk gewoon in de doos. Je kunt kiezen uit vier melodieën. Het is overigens niet verplicht om deze te gebruiken. Als iemand aanbelt, krijg je namelijk ook een melding op je telefoon.

De gong heeft stroom nodig en werkt niet op batterij. De gong kun je voeden door een USB telefoonoplader van DC5V 1A. Je kunt de gong ook aansluiten op de USB-poort van je pc, laptop of tv: zolang deze USB-poorten stroom afgeven.

Vind je het wel fijn om ook zonder smartphone te weten wanneer er iemand voor je deur staat, koppel dan de gong in de CloudEdge-app:

Tik op “…” en ga naar Instellingen > Basis functie > Draadloze deurbel. Klik kort op de resetknop op de achterkant van de gong totdat de LED blauw knippert.

Klik dan in de app op de knop “Chime Pairing” en volg de stappen. Als de LED blauw is en niet meer knippert, kun je op de deurbel drukken op de gong te testen.

Nordväl Google Home en Alexa

Je kunt de Nordväl video deurbel volgens de fabrikant koppelen met Google Home en Alexa Assistant. Het is alleen onduidelijk wat je er precies mee kunt. Zo laten verschillende eigenaren weten dat er geen mogelijkheid is om de deurbel te koppelen met Google Home.

Wel zou het mogelijk zijn om de videobeelden van je deurbel af te spelen via Google Cast. De fabrikant geeft verder ook geen openheid over het gebruik van de deurbel in combinatie met slimme assistenten.

Nordväl deurbel: alle details op een rij

Hieronder een overzicht met alle details over de Nordväl SH105

Nordväl SH105 video deurbel (2K) Camera + WiFi + Gong

De Nordväl video deurbel kun je kopen in drie uitvoeringen: 32GB, 64GB en 128GB. De videodeurbel is steeds hetzelfde, alleen zit er een verschillend microSD-kaartje bij. Je ook een eigen microSD-kaartje gebruiken in de bel.

Eenvoudige installatie
Geen abonnement nodig
2K QHD resolutie (2304×1296)
Aansluiten op stroomkabel
Nordväl video doorbell Slim

De Nordväl video deurbel heeft een 2K-beeld, vergelijkbaar met de Eufy 2k. De camera van de deurbel heeft ook nachtzicht. Zo heb je ook in het donker nog voldoende kwalitatief beeld.

De video deurbel moet wel binnen vijf meter van je WiFi-router hangen. Anders werkt de bel langzaam of juist helemaal niet. De deurbel werkt trouwens ook niet op 5Ghz.

Je bent niet verplicht om een abonnement te nemen. De beelden worden lokaal op een SD-kaart opgeslagen. Dit maakt je videobel wel kwetsbaar: als je bel wordt gestolen ben je ook je beelden kwijt.

Daarom is het ook mogelijk om een cloud-abonnement af te sluiten zodat je de beelden altijd online hebt.

De adviesprijs voor de Nordval-deurbel met een 32GB MicroSD-kaartje is 169 euro.

Nordväl SH105 Slimme Video Deurbel met 2K Camera + WiFi + 32GB SD kaart + Chime

Laatste Amazon prijs-update: 5 maart 2024 2:50 am
Pluspunten
 • Geen abonnement verplicht
 • Je kunt de bel aansluiten op de bestaande bedrading van je huidige deurbel, of via meegeleverde voeding
 • Duidelijk beeld en geluid
 • Camera heeft nachtzicht
 • Je hoeft gong niet apart te kopen, wordt meegeleverd
 • Prima app met snelle meldingen
Minpunten
 • Als video deurbel wordt gestolen, geen beelden meer (tenzij cloudabonnement)
 • Je hebt een sterk WiFi-signaal nodig bij je voordeur (binnen 5 meter)
 • Werkt niet op 5GHz WiFi

Nordväl deurbel tips

1. Zorg voor goede WiFi

Is je wifi-router meer dan 5 meter verwijderd van de Nordväl video deurbel? Grote kans dat je deurbel dan niet gaat werken of heel traag is. Het beste is om dan een wifi-versterker te gebruiken zodat je deurbel toch een sterk signaal ontvangt.

Neem ook eens contact op met je provider. Vaak bieden ze, al dan niet, gratis wifi-versterkers aan. Uiteraard kun je ook zelf voor een beter wifi-systeem gaan.

2. Bewegingszone instellen

Woon je in een drukke straat? Dan is het vervelend om van alles wat er langs jouw deur loopt en rijdt een melding te krijgen. Je kunt in de app daarom een bewegingszone instellen.

Alleen als de camera beweging detecteert in dit door jouw ingestelde vlak, krijg je voortaan een melding. Als je het goed instelt, voorkom je meldingen van bijvoorbeeld voetgangers op je stoep.

3. Voordelig je opslag upgraden

Omdat de SD-capaciteit is uit te breiden, zou je ook de goedkoopste editie van 32GB kunnen kopen. Vervolgens koop je voor een klein prijsje of tweedehands een microSD-kaart van 64GB of 128GB en voilà: je kunt langer je beelden terugkijken én bent goedkoper uit.

Nog meer Nordväl-producten

Nordväl heeft nog meer producten die je kunt kopen, maar de video deurbel is qua smarthome het enige wat het merk aanbiedt. Je kunt er wel terecht voor verschillende smartwatches, dweilrobots, robotstofzuigers en dashcams.

Het assortiment wordt steeds groter. Wil je weten wat er nog meer te koop is van Nordväl, check dan dit actuele overzicht!

Conclusie

De Nordväl Slimme Video deurbel is een geschikte deurbel met nagenoeg dezelfde opties als zijn concurrenten. Je wordt niet verplicht om een abonnement af te sluiten, omdat de beelden lokaal worden opgeslagen op een SD-kaartje.

Dit is wel een extra kwetsbaarheid: wordt je deurbel gestolen dan kun je geen beelden meer bekijken en dus ook niet zien wie je bel heeft meegenomen. Vandaar dat de fabrikant een aanvullend abonnement aanbiedt voor beeldopslag in de cloud.

Daarnaast moet je zeker weten dat je een WiFi-router binnen vijf meter van de video deurbel hebt staan. Anders werkt je video deurbel niet of te langzaam.

De reviews van de Nordväl video deurbel zijn ook positief. Het beeld en geluid is goed en door de nachtzicht-functionaliteit ziet de camera ook in het donker wat er zich allemaal afspeelt bij je voordeur. De meeste bezitters zijn erg tevreden over dit product. 

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Topics:

Randy is een enthousiaste gebruiker van slimme apparaten. Hij vertelt je graag over zijn kennis en ervaringen met smarthome en hoe je je leven ermee kunt verrijken.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: