LiFi is de WiFi van de toekomst en werkt via lampen

LiFi is de WiFi van de toekomst en werkt via lampen

WiFi hebben we overal nodig, het moet goed en snel zijn. Toch zijn er beperkingen aan het huidige systeem zoals we dat kennen. Signify (Philips) is bezig met het testen van zogenaamde LiFi, een nieuwe manier van verspreiden en potentiële vervanger van de traditionele WiFi.

LiFi (Light Fidelity)

LiFi staat voor Light Fidelity en dit werkt met LEDverlichting en een speciale router. Door deze nieuwe technologie te gebruiken ben je verzekerd van een snelle verbinding en heb je veilige toegang tot het internet.

Het grote voordeel van deze LiFi-technologie is het feit dat deze beter toepasbaar is dan WiFi, vooral in omgevingen waar er veel potentiële storing is. Denk hierbij aan radiosignalen die een huidig WiFi-netwerk flink kunnen verstoren.

Ook in grote openbare gelegenheden of plaatsen als ziekenhuizen, zou de combinatie tussen licht en internet erg handig zijn. Op deze manier heb je niet alleen een goede noodzakelijk lichtbron, maar ook direct een (breedband-)verbinding.

Via: Pixabay

Extra beveiliging

Een ander interessant punt van LiFi is het feit dat deze niet door muren kan gaan. Je moet dus binnen het ‘bereik’ van het licht zijn, om verbinding te kunnen maken. In de huidige situatie kun je dus buiten staan en toch verbinding maken met een bepaald netwerk, bij LiFi moet je dus in het gezichtsveld van de verlichting zijn om dit te kunnen doen. Op deze manier is er minder kans dat mensen met slechte bedoelingen inloggen op jouw netwerk.

Wanneer kan ik er gebruik van maken?

Signify test deze nieuwe technologie inmiddels met zo’n 30 klanten wereldwijd en heeft deze ook in eigen kantoren in gebruik. Wanneer dit klaar moet zijn om groots gelanceerd te worden is niet bekend. Signify geeft in ieder geval aan dat er al vele honderden aanvragen zijn om dit product in de praktijk te testen.

Wij houden je in ieder geval op de hoogte omtrent deze nieuwe technologie.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
 

Smarthomefans
Logo