LG tv Google Home: dit is hoe ze samenwerken

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

lg tv google home

Een LG tv Google Home-koppeling tot stand brengen is gelukkig zo gepiept. Echter, niet elke smart tv van dit merk komt ervoor in aanmerking. In dit artikel alles over Google Home koppelen aan jouw LG tv met een handig stappenplan.

LG tv Google Home-integratie

We snappen het wel. Als je dan toch aan een smarthome begint, waarom zou je dan niet alle apparaten vanuit één centrale plek willen bedienen? Als het kan, dan moeten we dat gewoon even fixen.

9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
De smarthome-trend van 2024: bekijk alle details!

Ben je de trotse eigenaar van een LG-tv? Dan is het vast fijn om te weten dat je zelf een LG tv Google Home-koppeling tot stand kunt brengen. Echter, dat geldt helaas niet voor elke smart tv van dit merk.

Je moet eerst even checken of je televisie hier wel voor geschikt. Zo is de technologie beschikbaar op een Super UHD LCD TV of LG-televisies die tenminste WebOS 4.0 geïnstalleerd hebben.

Weet je niet zeker op welke versie van WebOS je huidige televisie draait? Gelukkig kun je dat snel checken via de instellingen, algemene instellingen en de sectie die meer vertelt over deze tv.

lg tv google home
(Afbeelding: LG)

LG tv Google Home-koppeling tot stand brengen

Voordat we de LG tv Google Home-koppeling tot stand kunnen brengen, dien je ervoor te zorgen dat de Google Home-app (Android of iOS) correct ingesteld is op je smarthome of tablet. Dat is niet zo heel moeilijk.

Eerst download je de app uit Google Play of de App Store. Vervolgens log je in met je Google-account en doorloop je enkele stappen in beeld. Daarna kun je allerlei apparaten toevoegen, zoals Philips Hue.

Maar goed, we zijn hier natuurlijk voor de LG-tv’s. Zodra je zeker weet dat alles goed werkt binnen de Google Home-app, kunnen we doorgaan door de onderstaande stappen in het overzicht te volgen.

LG tv Google Home-koppeling
Zo voer de LG tv Google Home-koppeling uit.
Pak de afstandsbediening van de tv erbij en zet hem aan.
Druk nu op de homeknop en selecteer de app waarmee je de Google Assistent kunt koppelen.
In beeld verschijnen nu verschillende stappen.
Volg de stappen in beeld, zo weet je direct of jouw tv geschikt is.
Het kan zijn dat de tv vraagt om in te loggen met een Google- of Facebook-account.
Vind je dat geen probleem, doe dat dan vooral. Maar je kunt ook een LG-account toevoegen onder de algemene instellingen van je televisie (dat moet je dan wel van tevoren doen) of via de gratis ThinQ-app van LG.
Zodra je de stappen uitgevoerd hebt, is het tijd om je smartphone of tablet erbij te pakken, waar de Google Home-app op staat.
Open de app.
Tik binnen de app links bovenin op het pluspictogram.
Hiermee voeg je nieuwe apparaten toe aan Google Home.
Tik op Apparaat instellen.
Die optie staat onder Toevoegen aan huis.
Tik op Werkt met Google.
De andere optie heeft te maken met Chromecast en de Google Nest.
Selecteer in het volgende scherm LG ThinQ uit de lijst.
Je kunt in het zoekveld bovenin zoeken naar ThinQ. Log in met je account en voltooi de installatie.

En meer dan dat is het eigenlijk niet. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat wanneer je niet weet waar je moet beginnen, er best veel op je af kan komen. Hopelijk helpt het stappenplan daarbij.

En als je geen geschikte tv hebt?

Maar wat nou als je geen geschikte tv hebt en je de LG tv Google Home-integratie niet tot stand kunt brengen? Dan ben je aangewezen op een accessoire, in de vorm van de Google Chromecast.

De Google Chromecast is een handige mediaspeler waarmee je in feite elke monitor en tv (met een HDMI-poort) slim kunt maken. Het apparaat kost een paar tientjes en biedt heel veel mogelijkheden.

Je gebruikt hem voornamelijk voor het streamen van je favoriete content, maar je kunt er ook prima op gamen. Hoe je dit apparaat installeert, lees je in deze uitgebreide gids — ongeacht het model dat je hebt.

Lees ook

Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

Stel je vraag

Wesley hield aanvankelijk even de boot af, maar sinds de aanschaf van een Philips Hue-starterpakket is hij helemaal om. Sindsdien houdt hij zich met alles smarthome bezig en test hij geregeld slimme lampen, thermostaten, deurbellen, sloten, verschillende accessoires en - z'n favoriet - stofzuigers.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen via: