Met je laptop Chromecast streamen: zo doe je dat

Laptop met Chromecast streamen

Weet je nog? Het hele huis doorzoeken omdat je op zoek was naar dat éne kabeltje? Met de Chromecast is dat gelukkig verleden tijd. Maar hoe koppel je nou je laptop aan de tv door middel van Chromecast?

Wat heb je nodig voor Chromecast?

Voordat we het gaan hebben over het koppelen van Chromecast aan een laptop, beantwoord ik eerst de vraag wat je nodig hebt om Chromecast goed te kunnen gebruiken. Als je daarin volledig voorzien bent, dan kun je van start met het koppelen van je laptop. Je hebt het volgende nodig om optimaal gebruik te maken van Chromecast:

  • Een HDMI-aansluiting op je televisie waar de Chromecast aangesloten dient te worden.
  • Een stopcontact voor stroom, in de buurt van de televisie, of een USB-aansluiting op je TV die de Chromecast van stroom voorziet.
  • Een stabiele Wifi-verbinding.
  • Benodigde abonnementen zoals Netflix, Spotify etc.
  • De Google Home app.

Wat is Chromecast en hoe koppel je hem aan je laptop?

De Chromecast is een apparaatje die content kan streamen op je televisie. Voordat de content op je televisie te zien is, moet de informatie wel aan bepaalde eisen van de software voldoen. Dat betekent dat niet alle streamingsdiensten of programma’s altijd beschikbaar zijn voor Chromecast. Mocht je na het volgen van deze stappen toch nog problemen ondervinden, kijk dan eens of het door jou gekozen programma wel werkt met Chromecast.

Welke mogelijkheden bieden laptop en Chromecast wanneer je ze koppelt?

Het koppelen van een laptop aan je Chromecast en dus je televisie heeft diverse toepassingen. Naast dat het gewoon gemakkelijk is, zijn er natuurlijk ook specifieke voordelen. Zo kan je bijvoorbeeld:

  • Twee schermen tegelijk gebruiken met je Chromecast omdat je bijvoorbeeld alleen een tabblad van je laptop cast.
  • Gegevens casten op een groot scherm, bijvoorbeeld om een grote groep mensen van informatie te voorzien.
  • Op een groter scherm werken dan je gewend bent.
  • Stoppen met het gebruik van kabels, USB-sticks en andere onhandige materialen die je vergeet of die niet werken.
  • Youtube content streamen op je televisie, waarop je geluidssysteem is aangesloten.
Laptop aan chromecast koppelen
Via: pixabay.com

Een tabblad van je laptop casten op je televisie

Stap 1: Verbind de Chromecast en de laptop op hetzelfde Wifi-netwerk. In de Google Home App kun je dit controleren door in het hamburgermenu te zoeken naar de apparaat weergave. Je ziet dan of je verbonden bent met het juiste Wifi-netwerk.

Stap 2: Een tabblad casten doe je door op je laptop te klikken op het menu van 3 stippen. Je klikt dan op ‘Cast…’ en wacht totdat het venstertje wordt geopend. Daar kun je vervolgens onderaan bij bronnen/sources klikken op ‘tab’. Kies vervolgens de Chromecast die je wilt gebruiken en je kunt nu dit tabblad gebruiken om websites te bezoeken. Die worden dan op je TV getoond.

Stap 3: Om te stoppen met casten, kun je het venster gewoon afsluiten, of via het menu in je browser op het Chromecast logo klikken. Zo kun je het handmatig afsluiten, zonder dat je de websites zelf hoeft weg te klikken.

Lees ook: Zo kun je de Chromecast resetten

Je bureaublad van je laptop casten op je televisie

Stap 1: Verbind de Chromecast en de laptop op hetzelfde Wifi-netwerk. In de Google Home App kun je dit controleren door in het hamburgermenu te zoeken naar de apparaat weergave. Je ziet dan of je verbonden bent met het juiste Wifi-netwerk.

Stap 2: Je bureaublad casten doe je door in je browser opnieuw op de 3 menu stippen te klikken. Je gaat vervolgens naar sources door op het pijltje naar onder te klikken. Vervolgens selecteer je daar ‘bureaublad’. Vervolgens kies je de juiste Chromecast en wordt het beeld van je bureaublad op je televisie getoond.

Stap 3: Om te stoppen met casten kun je in het casting venster aangeven dat je wilt stoppen met casten. Je kunt in je browser ook handmatig het casten beëindigen.

Door te casten wordt ook de audio van je computer naar je tv gestuurd. Wanneer je dat niet wilt kun je het geluid van je computer uitzetten, of je gebruikt het volumebalkje in het castingvenster.


Chromecast kopen?

Chromecast is een ideale oplossing voor jou wanneer je geen zin hebt om steeds kabels te gebruiken om documenten of andere content te laten zien op je televisie. Binnen enkele seconden kun je alles van je computer streamen op je tv, zonder daar een vinger voor te hoeven uitsteken. Heb jij ook een Chromecast, en heb je nog tips en tricks voor andere gebruikers? Laat het gerust weten!

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
 

Smarthomefans
Logo