Chromecast installeren en instellen: alles binnen 3 minuten geregeld

Chromecast Installeren en instellen (1)

Hoppa! Jij hebt een Chromecast in huis. Geen zin om die ellenlange gebruiksaanwijzing door te lezen? Ik snap je helemaal. Daarom lees je in dit artikel hoe jij de Chromecast kunt instellen en installeren. De setup van je Chromecast is gelukkig niet zo moeilijk, dus laten we snel van start gaan.

Wat heb je nodig?

  • Chromecast of Chromecast Ultra
  • Televisie met een HDMI-poort, (beveiligde) wifi en een telefoon of tablet.
  • Google account

[toc]

Chromecast installeren en instellen: in 6 stappen de setup doorlopen

Stap 1: Stop de Chromecast in de HDMI ingang van je televisie. Pak de meegeleverde stroomkabel en stop deze eerst in de Chromecast en vervolgens in het stopcontact.

Stap 2: Zet je televisie aan en wacht op het home scherm van Chromecast. Zie je dit scherm niet? Druk dan op je afstandsbediening op source, totdat je op de HDMI-ingang van de Chromecast komt. Op je scherm zie je een code verschijnen. Schrijf die op voor later.

Stap 3: Open of download de Google Home app op je telefoon of tablet. Schakel Bluetooth in en log in op het Google account naar keuze. Kies of maak vervolgens een nieuw ‘huis’ binnen de app. Je toestel of tablet gaat vervolgens zoeken naar nieuwe apparaten.

Stap 4: Kies op je telefoon vervolgens het apparaat dat dezelfde code heeft als op de televisie. Dan installeer je de juiste Chromecast. Na de selectie zie je een code verschijnen op je televisie en je telefoon. Controleer of dit dezelfde code is en ga verder met het kiezen van het wifi-netwerk.

Stap 5: Om de setup van je Chromecast goed te laten verlopen, kies je nu voor het wifi-netwerk dat je ook gebruikt op je telefoon. Dat doe je in de Google Home app.

Stap 6: Gelukt! Je Chromecast is zowaar geinstalleerd op je televisie. Viel best mee toch?

Wil je de Chromecast met je Google Assistant verbinden met Google Home? Lees dan onze uitgebreide gids.

Wil je ook nog weten hoe je kunt casten? Lees dan nog even verder.

Chromecast Installeren en instellen (1)
Via: google.com

Google Chromecast instellen en casten

Je Chromecast werkt en je televisie staat ook goed ingesteld. Hieronder nog enkele eenvoudige stappen die je op weg helpen naar het casten van je eerste content,

Stap 1: Zorg dat het apparaat waarvan je cast, verbonden is met hetzelfde netwerk als de Chromecast.

Stap 2: Open de app die Chromecast ondersteunt. Bijvoorbeeld Youtube.

Stap 3: Kies een video en zoek op het scherm naar het cast icoontje dat je hieronder ziet staan. Druk op deze knop.

Afbeeldingsresultaat voor casting icon

Stap 4: Kies het apparaat waarop je wilt casten. In dit geval waarschijnlijk de televisie die je zojuist hebt aangesloten aan je Chromecast.

Stap 5: Je kunt nu gebruikmaken van casten met je Chromecast.

Stoppen met casten
Wil je stoppen met casten? Dan kun je nogmaals in de app op het cast-icoontje drukken. Vervolgens kies je voor ‘stoppen met casten’.

Chromecast kopen?

Als je de Chromecast wilt installeren, zul je ‘m wel eerst moeten kopen. Heb je al een keuze kunnen maken tussen de gewone Chromecast en Chromecast Ultra? Hieronder vergelijken we de winkels met de laagste prijs.


FAQ over Chromecast installeren en instellen

Hoe lang duurt het installeren van mijn Chromecast?

Als je alle benodigdheden hebt en er geen onvoorziene gebeurtenissen plaatsvinden, ongeveer 3 minuten. Moet je de Google Home app nog downloaden, en heb je ander voorwerk niet gedaan, reken dan op 5-10 minuten.

Kunnen mijn vrienden ook casten op mijn Chromecast?

Ja, maar daar gaan we op in bij een ander artikel. Je kunt in dat geval gebruikmaken van de Gastmodus. Zo hoeft bezoek niet alle stappen te doorlopen.

Is de installatie van Chromecast en Chromecast Ultra hetzelfde?

Ja, voor vrijwel de gehele procedure kun je dezelfde stappen doorlopen. Dat komt omdat je uiteindelijk de Chromecast in Google Home instelt en de installatie van je Chromecast daardoor hetzelfde is.

Ik kan het Chromecast icoon niet vinden in een app. Wat nu?

Sommige apps hebben het casting icoontje niet altijd aanstaan. Een andere keer staat het ergens anders. Dan moet je in de instellingen van de app kijken, of even op internet naar een tutorial zoeken hoe je met die app ook kunt casten.

Via: Chromefans

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
 

Smarthomefans
Logo