Goedkope slimme verlichting kopen: 4 goede merken + tips

TP-Link LB110

Je huis omtoveren in een futuristische leefomgeving. Een plek creëren waar jij met één druk op de knop de complete sfeer verandert. Met een paar goedkope slimme lampen kom je al een heel eind. Ik vertel je alles over de beste opties.

[toc]

Welke goedkope slimme verlichting moet je kiezen?

Een slimme lamp kopen is niet zo moeilijk. Het aantal aanbieders is namelijk enorm en stijgt nog steeds. Maar er zit veel verschil in de aanbieders. Philips Hue staat bijvoorbeeld bekend om zijn kwaliteit en enorme diversiteit. Maar helaas ook om zijn hoge prijskaartje. De lampen zijn vaak twee keer zo duur als vergelijkbare lampen van bijvoorbeeld zijn tegenhanger Xiaomi. Toch zijn er weleens aanbiedingen voor Philips Hue verlichting, waardoor ook dat een goede optie is.

TOP 10: Goedkope Slimme Lampen Populair

Alle slimme lampen vanaf € 4,99
Check nu voor extra kortingsacties

Slimme lampen in de aanbieding

Op zoek naar Philips Hue verlichting of andere prijzige merken, maar wil je liever niet de hoofdprijs betalen? Het komt regelmatig voor dat je op Bol.com aanbiedingen van Philips Hue verlichting tegenkomt. Benieuwd?

Maar naast Philips Hue zijn er uiteraard ook nog enkele andere prima opties. In dit artikel vertel ik je daarom enkele mogelijkheden die je hebt op het gebied van goedkope slimme verlichting. Omdat iedere slimme lamp weer andere eigenschappen heeft en wellicht beter bij jouw smarthome past, zet ik hier even een korte opsomming neer, met belangrijke punten waarop je de lampen kunt controleren. Zo sluiten ze beter aan bij je huidige smarthome ecosysteem, of bij je toekomstige setup.

Hierop moet je letten bij het kopen van goedkope slimme lampen:

  • Het platform. Werken de slimme lampen met Google Home, Amazon Alexa of Apple Siri?
  • Het communicatie protocol. Sommige lampen communiceren via Bluetooth, andere Zigbee, Z-Wave of Wifi. Dat kan gevolgen hebben voor de communicatie tussen andere apparaten.
  • Is er een hub nodig? Sommige lampen, zoals Philips Hue, gebruiken een Hub om optimaal te kunnen communiceren. Zonder deze hub kun je de lampen buiten bereik van je huis niet bedienen. En dat is nou juist handig. Xiaomi Yeelight heeft bijvoorbeeld geen hub nodig, omdat de verlichting via Wifi werkt en je ze dus overal vandaan kunt bedienen.
  • Het wattage. Een zuinige LED-lamp kost je vaak maar een tientje aan energie per jaar. Een gloeilamp kan wel 50 euro of meer kosten in verbruik. Een duurdere maar zuinigere slimme LED-lamp levert je op een levensduur van 15 jaar gemakkelijk enkele tientjes extra op. Een verschil van 2 Watt lijkt niet zoveel, maar is het op een tijdsbestek van 15 jaar wel. Let dus ook op de lange termijn kosten van je aanschaf.
  • Dimmen of niet dimmen. Hoewel veel slimme lampen kunnen dimmen, is dat niet bij alle merken van toepassing. Zeker de hele goedkope slimme lampen missen soms weleens opties die je op duurdere varianten wel tegenkomt.
  • Kleur of geen kleur. Wil je een warm wit licht, een geel licht of wil je je huis veranderen in een roze oase? De kleur van slimme lampen kan enorm verschillen. Let goed op welke lampen je met elkaar vergelijkt, omdat kleurlampen vaak tot wel twee keer zo duur zijn als (warme) witte lampen.
  • Gebruik de dimmer van het merk. Sommige slimme lampen kunnen niet goed overweg met universele dimmers. Je hebt dan een dimmer nodig van het merk zelf om de lampen te kunnen dimmen. Dit kan extra kosten met zich meebrengen. De meeste goedkope slimme verlichting kun je ook met je telefoon dimmen.

TOP 10: Goedkope Slimme Lampen Populair

Alle slimme lampen vanaf € 4,99
Check nu voor extra kortingsacties

1. Trust verlichting

Trust is een prima merk, dat verschillende producten verkoopt. Daarvan is slimme verlichting behoorlijk populair. Dit doen ze onder andere onder de noemer Klik-Aan-Klik-uit. De verlichting is niet spotgoedkoop, maar heeft over het algemeen een vriendelijkere prijs dan Philips Hue. Deze lamp hieronder bijvoorbeeld.

Voor minder dan 15 euro haal je daarmee een slimme lamp in huis die je overal vandaan kunt bedienen. In combinatie met andere Klik-Aan-Klik-Uit apparaten kun je zo een leuke smarthome creëren.


2. Xiaomi Yeelight

Zoek je een Philips Hue alternatief, dan is Xiaomi Yeelight een hele goede optie. Met zijn goedkope slimme verlichting kan het creëren van een smarthome met deze lampen letterlijk honderden euro’s schelen. Een groot voordeel van Xiaomi Yeelight is dat de verlichting is voorzien van Wifi. Ook gebruiken de meeste Yeelight lampen 1 Watt minder dan Hue, ondanks dat ze eenzelfde lichtopbrengst hebben. Dat levert op de lange termijn ook extra besparingen op.

Dat betekent dat je geen hub nodig hebt om ze vanaf de andere kant van de wereld te bedienen. Bij Philips Hue heb je wel zo’n Hub nodig, waardoor je met de goedkope Yeelight verlichting nog iets meer geld bespaart.


3. Osram Smart+

Toegegeven, het zijn niet alleen maar goedkope slimme lampen die Osram verkoopt. Toch zitten er in het assortiment interessante opties om te overwegen, die qua prijs niet eens veel verschillen van ‘domme’ LED-lampen. Zeker in de aanbieding. Voor zo’n 15 euro koop je een Osram Smart+ lamp met wit licht, die je vervolgens overal mee kunt verbinden.


4. Of een goedkope slimme filament lamp?

Het is één van de meest recente trends binnen de slimme verlichting. LED filament verlichting met een dimmer of ook zonder dimmer. Als normale gloeilamp zijn deze lampen echte energie slurpers. In LED zijn ze gewoon net zo zuinig als andere LED-lampen. Filament verlichting is ook niet zo duur, ook niet met een dimmer. Voor minder dan 20 euro koop je bijvoorbeeld al de onderstaande lamp van INNR. Een prachtige lamp, die je op afstand draadloos kunt dimmen.


Alle goedkope slimme verlichting bekijken?

Op onze site kun je tientallen variaties van slimme verlichting zien. We helpen je daarbij gelijk met het zoeken naar de goedkoopste prijs. Want uiteraard kun je ook veel geld besparen door onderling prijzen te vergelijken. Sommige lampen koop je bij de ene website wel 30% goedkoper dan ergens anders!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
 

Smarthomefans
Logo