De 4 beste slimme sloten (2019)

Danalock V3 - de beste slimme sloten

Wanneer ik aan een smart home denk, dan komt het beeld van een slim slot als eerste naar voren. Iedereen voelt zich graag veilig. Buitenshuis, maar ook binnen. Een slim slot kan bijdragen aan het veilige gevoel van ‘echt thuis zijn’.

Je weet bijvoorbeeld altijd wie er binnenkomt en wie er een sleutel heeft. Ik zie een slim slot dus vooral als een apparaat dat de veiligheid waarborgt. Dat terwijl er aan de andere kant ook tientallen toepassingen zijn in de zorg en voor vakantieverhuurders voor bijvoorbeeld Airbnb.

Lees ook ons artikel; zijn slimme sloten veilig?

Daarnaast biedt een slim slot ook veel gemak. Je deur ontgrendelt en vergrendelt zich bijvoorbeeld automatisch wanneer je thuiskomt of vertrekt. Of je koppelt hem via IFTTT aan andere apparaten in huis. Ieder slim slot heeft ook weer andere voordelen en extra’s te bieden. Ben jij benieuwd naar de 4 beste slimme sloten? Ik vertel je welke sloten op dit moment het beste zijn.

Nuki Smart Lock 2.0 Slim slot
Via: nuki.io

De 4 beste slimme sloten

Wil jij binnenkort een slim slot kopen? Of wil je weten welke opties er allemaal zijn? Ik vertel je alles over de beste slimme sloten. De keuze voor een slot hangt vooral af van de installatie en de extra opties. Sommige sloten zijn heel eenvoudig te installeren en hebben weinig opties. Aan de andere kant zijn er sloten waarbij je zelf de cilinder moet vervangen. Andere sloten hebben juist weer extra opties zoals een vingerafdrukscanner.

1. Nuki Smart Lock 2.0

De Nuki Smart Lock 2.0 heeft op dit moment de beste opties te bieden voor de gemiddelde smarthome fan. Het slot bouw je over de bestaande cilinder heen, waardoor je binnen 3 minuten al gebruik maakt van het slot. Door ook de Nuki Bridge te kopen koppel je heel eenvoudig andere apparaten aan het slot. Zo ontstaat een echt geautomatiseerde smarthome.

Voordelen Nuki Smart lock 2.0

 • Eenvoudig te koppelen met Wifi.
 • Werkt met IFTTT.
 • Zeer eenvoudige installatie.
 • Behoud van je bestaande cilinder.

2. Yale ENTR

De Yale ENTR is ook een zeer goed slot om je huishouden veiliger en eenvoudiger mee te maken. Om de deuren te ontgrendelen maak je bij de Yale ENTR gebruik van afstandsbedieningen. Deze kun je dan eenvoudig onder je familieleden verdelen. Heb je vaak visite? Dan kun je het slimme slot ook uitbreiden met een vingerafdrukscanner of pincode kastje. Een ander voordeel is dat je dan zelfs binnen komt wanneer je de sleutel en afstandsbediening kwijt bent.

Voordelen Yale ENTR

 • Eenvoudig uit te breiden met vingerafdrukscanner of pincode.
 • Je ontgrendelt via Bluetooth., dus je hebt geen internet nodig.
 • Het slot past op vrijwel alle hedendaagse cilinders.
 • Slot vergrendelt automatisch na het sluiten van de deur.

3. Invited Smart lock

Met het Invited Smart Lock voel je je weer welkom in je eigen huis. Met een groot aantal afstandsbedieningen tot je beschikking, kan iedereen gewoon binnenkomen. Daarnaast kun je ook gewoon gebruik maken van een fysieke sleutel. Heb je geen zin om de deur vanuit binnen steeds via de app te openen? Dan kun je ook een Invited Smart Lock met wandschakelaar kopen. Met één druk op de knop sta jij dan direct buiten.

Voordelen Invited Smart Lock

 • Nieuwe cilinder waardoor je de deur ook opent met normale sleutel.
 • Handige afstandsbediening met lange batterijduur.
 • Tot wel 10 afstandsbedieningen te koppelen per deurslot.

4. Danalock V3

De Danalock V3 is een eenvoudig slim slot. De opties zijn beperkt, maar alles wat je nodig hebt zit erop. Zo ontgrendelt de deur automatisch wanneer je telefoon verbinding maakt en kun je gasten een tijdelijke of onbeperkte toegang verlenen tot je huis. Het slot is dus helemaal te personaliseren een jouw wensen. Een ander voordeel van de Danalock is dat het werkt op Bluetooth of Z-Wave. Let hier wel op bij de aanschaf, omdat Danalock V3 verschillende versies op de markt heeft gebracht. Z-Wave heeft als voordeel dat het werkt over iets grotere afstanden. Dit kan net het verschil bepalen wanneer je twijfelt tussen een Wifi deurslot of een Z-Wave deurslot.

Voordelen Danalock V3

 • Eenvoudige installatie met begeleiding in de app.
 • Werkt op Bluetooth, Z-Wave of beide.
 • Ook handmatige bediening mogelijk

Anno 2019 zijn er nog niet zoveel bedrijven die zich wagen aan het slimme slot. Dat is niet zo vreemd. Er komt een grote verantwoordelijkheid bij kijken. Gelukkig zijn alle bovenstaande bedrijven prima in staat om jouw huis een stukje veiliger te maken. De sloten zijn allemaal voorzien van een SKG-keurmerk. Dat betekent dat ze getest zijn en voldoen aan alle eisen waar de beste sloten ook aan voldoen.

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen
    

   Smarthomefans
   Logo