IP-camera voor binnen: dit zijn de 5 beste wifi-camera’s

Veilig wonen is een voorwaarde voor een gelukkig leven. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen gebruik maken van slimme sloten, of slimme deurbellen. Maar de draadloze WiFi camera wordt ook steeds populairder. Daarom vertel ik je in dit artikel welke draadloze slimme camera jouw huis het best bewaakt.

[toc]

Voordelen van een IP camera voor binnen

Stel je voor dat je van huis bent en je slimme rookmelder gaat af. Je krijgt direct een berichtje van je rookmelder op je telefoon. Daarin staat dat er rook is gesignaleerd in de keuken. Een slimme camera kan ervoor zorgen dat jij binnen 10 seconden weet of het vals alarm is. Een behoorlijke toegevoegde waarde. Een WiFi camera voor binnen kan er dus voor zorgen dat jij altijd met een gerust gevoel naar buiten gaat.

Andere voordelen van een slimme camera?

  • Sommige camera’s kunnen gezichten registreren en jou een berichtje sturen wanneer iemand wordt gesignaleerd. Bijvoorbeeld wanneer je kinderen veilig thuis zijn van school. Je kunt ook namen koppelen aan de gezichten.
  • Inbrekers worden op heterdaad betrapt.
  • Een IP camera met microfoon en speaker zorgt ervoor dat je tegen kinderen en huisdieren kunt praten. De Nest Cam IQ Indoor heeft die optie.
  • Je ziet altijd wat er in huis gebeurt, zelfs als je op vakantie bent.
9.5
HomeWizard P1 meter
Direct inzicht in energieverbruik
Begin NU met besparen
Bijzonder betaalbaar
Check ook de HomeWizard combideal
🔥 De nieuwe smarthome-trend van 2022: bekijk alle details!

Nadelen draadloze beveiligingscamera

  • Een IP camera met WiFI heeft vaak een erg goed signaal nodig. Soms staat de router te ver weg en kan het beeld haperen of niet werken.
  • Een draadloze wifi camera moet je regelmatig opladen omdat de voeding uit een accu komt in plaats van een stopcontact.
  • Voor sommige cloud diensten moet je geld betalen, zoals bij de Nest Cam IQ Indoor.
Nest Cam IQ Indoor
Via: Google.com

De 5 beste beveiligingscamera’s voor binnen

Ben je op zoek naar een goede beveiligingscamera voor in huis, maar weet je niet zo goed welke producten je het best kunt aanschaffen? Hieronder zie je de beste IP camera’s van 2019.

1. Netgear Arlo Pro 2

De Netgear Arlo Pro 2 beveiligingscamera is een technisch hoogstandje. Deze IP camera filmt met 1080P, heeft beweging & geluidsdetectie, nachtzicht en een lokale opslag waar een USB in past. Daarbij ontvang je 7 dagen gratis cloud opslag en zit er een ingebouwde sirene in die meer dan 100 decibel kan produceren. Handig wanneer er een inbreker in je huis staat en jij niet thuis bent.

De Arlo Pro 2 beveiligingscamera is draadloos,, ook buiten te gebruiken en de batterij is eenvoudig weer op te laden. Ook is het mogelijk om tegen kinderen, huisdieren of zelfs inbrekers te praten door middel van de ingebouwde microfoon en speaker.

De camera heeft daarnaast een brede kijkhoek van maar liefst 130 graden. Verder kun je de Arlo Pro 2 ook met Amazon Alexa, IFTTT, Stringify en SmartThings koppelen aan andere apparaten. Daardoor wordt de Netgear Arlo Pro 2 een ideale aanvulling op je smarthome.

[wpsm_bigoffer post_id=”2503″]


2. EufyCam

Heb je er een hekel aan om nieuwe apparaten te installeren? De EufyCam is een draadloze wifi camera voor binnen die je zonder één enkele kabel kunt aansluiten. Ideaal dus. Over de batterij hoef je je overigens ook geen zorgen te maken. De EufyCam heeft namelijk een enorme ingebouwde batterij die tot wel één jaar meegaat. Vervolgens laad je hem weer eenvoudig op.

De EufyCam is een IP camera met gezichtsherkenning, zodat je alerts kunt instellen wanneer er bekenden thuiskomen. Je kunt ook bewegingsdetectie instellen, in samenwerking met de gezichtsherkenning. Daardoor ontvang je tot 95% minder vaak valse meldingen omdat vallende blaadjes en voorbijvliegende vogels niet worden geregistreerd.

Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)
Energie besparen met slimme producten?
Downloaden dan ons e-book: Geld besparen met slimme producten (TIJDELIJK GRATIS)

De camera filmt overigens een beeldhoek van 140 graden en kan ook in de nacht scherpe beelden opnemen. Je hoeft daarnaast niet bang te zijn dat de camera wordt gestolen. Zodra iemand de camera zomaar probeert los te koppelen gaat er een zeer luid alarm af.

[wpsm_bigoffer post_id=”2228″]


3. Ezviz Husky Air C3W

De Ezviz Husky Air C3W is een beveiligingscamera die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. De camera filmt in 1080 HD-kwaliteit en heeft daarom een goede beeldkwaliteit. Een groot voordeel van de camera is onder andere het goede nachtzicht. Het infraroodlicht van de camera schijnt namelijk tot wel 30 meter ver. Dat betekent dat je hele woonkamer of andere grote ruimtes zelfs in het donker goed bewaakt worden.

De kijkhoek is met 103 graden horizontaal en 118 graden verticaal daarbij ook behoorlijk groot, waardoor je een bewaakte ruimte bijna helemaal kunt zien op beeld. Ook is er bij deze IP camera Wifi ingebouwd, waardoor je de beelden live kunt meekijken. Zelfs vanaf je vakantieadres. Voor een prijs van onder de honderd euro is de Ezviz Husky Air C3W dus een zeer goede camera.

Je hebt bij deze camera wel een stopcontact nodig, wat waarschijnlijk geen probleem is wanneer je de camera binnen gebruikt. Dan profiteer je gelijk extra van de twee externe wifi-ontvangers op de camera, die ervoor zorgen dat je camera altijd genoeg bereik heeft.

[wpsm_bigoffer post_id=”2226″]


4. Nest Cam IQ Indoor

Nest is op het gebied van veel producten de beste aanbieder. Ze hebben bijvoorbeeld de Nest Hello deurbel, en de Nest Protect. Beiden zijn het producten die meer bieden dan de concurrentie. De Nest Cam IQ Indoor is niet veel anders. Deze camera heeft een 4K lens, waarmee ook ingezoomde beelden nog steeds haarscherp zijn.

Daarnaast is deze camera van Nest ook nog voorzien van een ingebouwde microfoon én speaker. In onze review over de Nest Cam IQ Indoor zie je dat deze speaker verbazingwekkend goed geluid heeft.

De Nest Cam IQ is een IP camera met gezichtsherkenning, wat wil zeggen dat de camera in staat is om gezichten te herkennen én op te slaan. Vervolgens kun je de gezichten een naam geven en instellen dat je een notificatie wilt krijgen wanneer die persoon thuis komt. Handig voor gezinnen met kleine kinderen die zelfstandig van school komen.

De camerabeelden van de IQ Indoor zijn overigens op te slaan in de cloud. Je moet daar wel het Nest Aware abonnement voor afsluiten, maar dat doe je al vanaf 5 euro per maand. Daar kun je vervolgens meerdere Nest producten op aansluiten, waardoor de prijs uiteindelijk dus wel meevalt.

[wpsm_bigoffer post_id=”2248″]


eufyCam slimme beveiligingscamera
Via: eufylife.com

5. Ezviz C6TC

Ezviz is een producent van slimme camera’s die het goed bekeken heeft. Net als de Husky C3W is de C6TC een bijzonder apparaat. Het is namelijk een 360 graden beveiligingscamera, omdat je de camera op afstand kunt bewegen. Ook is het mogelijk om de camera automatisch bewegingen te laten volgen, bijvoorbeeld je huisdieren, kinderen maar natuurlijk ook inbrekers.

Met de Ezviz C6TC weet je zeker dat je nooit meer iets mist van de dingen die in je huis gebeuren. Of de beelden nou grappig zijn, of uiteindelijk gebruikt moeten worden voor een strafrechtelijk onderzoek, in beide gevallen ben je blij dat het gefilmd is.

Een voordeel van een 360 graden IP camera is dat je hem vrijwel overal kunt neerzetten, vooral vanwege de flexibele lens. De Ezviz C6TC is dus eenvoudig neer te zetten in een hoek van de kamer, zonder dat je hem in het plafond hoeft te boren. Ook is het zo een stuk eenvoudiger om hem op het stopcontact aan te sluiten. Een prima beveiligingscamera, die ook nog eens een fijn prijskaartje heeft.

[wpsm_bigoffer post_id=”2234″]


Ben jij op zoek naar de beste IP camera van 2019? In de lijst hierboven vind je ongetwijfeld een geweldig apparaat waar je de komende jaren mee vooruit kunt.

Oprichter van smarthomefans. Gek op gadgets, tech en specifiek smarthome. Ruim 10 jaar geleden de eerste 'automatisering' in huis gestart en sindsdien honderden producten en merken onderzocht en getest.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen