77 inch TV afmetingen + wanneer deze (niet) kopen

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

77 inch tv afmetingen

Wil jij je woonkamer omtoveren tot een ware thuisbioscoop? Dan is een 77 inch tv een goede keus. Met deze omvangrijke televisie wordt het bingen van series een heel nieuwe ervaring. Ook wanneer je houdt van gamen, is een tv van deze omvang heel geschikt.

Op deze pagina ontdek je meer over de afmetingen van een 77 inch tv en ontdek je of deze televisie geschikt voor je is. Ook lees je over voordelen en mogelijke nadelen en krijg je aankoopadvies in vier stappen, zodat je een miskoop voorkomt.

77 inch tv afmetingen
(Afbeelding: LG)

De ideale kijkafstand van een 77 inch tv ligt op ongeveer 4.2 meter. Onder de ideale kijkafstand verstaan we de afstand tussen de plek waar je zit en de plek waar je tv staat. Is jouw kijkafstand een stuk kleiner dan 4.2 meter? Dan kun je beter voor een wat kleinere tv gaan, bijvoorbeeld 65 inch.

Om je een beeld te geven van de afmetingen van een 77 inch tv, vind je hier een tabel met de precieze cijfers

Smarthomefans.nl – TV afmeting rekentool

Breedte
Hoogte
Diagonaal
Ideale kijkafstand

Beste keuze:

  Afmetingen berekenen

  Om het aantal inches van een televisie om te zetten naar centimeters, kun je een eenvoudige formule gebruiken. Eén inch is namelijk gelijk aan 2.54 centimeter. Wil je uitrekenen hoeveel centimeter een 65 inch televisie is? Dan hanteer je de rekensom 65 inch x 2.54 cm = 165.1 centimeter. Deze formule is universeel toepasbaar. Je kunt ‘m dus ook voor andere afmetingen gebruiken:

  <aantal inch> x 2,54 cm = diagonale afmeting van de televisie in centimeters

  Hou er hierbij rekening mee dat je de breedte (en eventueel hoogte) van de tv gebruikt om te meten of deze op jouw televisiekast/muur past.

  Kijkafstand

  Er zijn online veel verschillende berekeningen te vinden voor kijkafstand. Soms verschillen fabrikanten hier onderling zelfs van mening. Wij hebben onze berekening gebaseerd op onderzoek van de Consumentenbond.

  (<aantal inch> * 2,54) *2,4 = kijkafstand

  Goed om te weten

  • Hou rekening met de bezels (randen) en diepte van de tv. Dit is bij elk model anders, maar wel handig om te weten als je de tv wil inmeten.
  • Bedenk of je de tv wil neerzetten op de (meegeleverde) voet of ophangen aan een beugel. Dit is al jaren mijn favoriete muurbeugel!
  • In de winkel lijken tv’s altijd kleiner, laat je niet verleiden door ‘grote maten’ als jouw ruimte daar minder geschikt voor is.
  Breedte170.5 cm
  Hoogte95.9 cm
  Diagonaal195.6 cm
  Ideale kijkafstand420 cm

  Wat is de beste keuze voor een 77 inch tv?

  Het aanbod van 77 inch tv’s op de markt is beperkt. En dat is niet zo vreemd, want deze afmeting wordt niet heel vaak verkocht. Als mensen hier al voor kiezen, is het omdat ze een grote woonkamer, slaapkamer of studeerkamer hebben. Of wanneer ze een televisiescherm zoeken voor in een vergaderzaal.

  Heb jij een flinke woonkamer waarin de kijkafstand van de bank tot de tv ongeveer 4.2 meter is? Dan is een 77 inch tv een prima keus.

  Je betaalt vaak een flink bedrag voor een televisie van deze omvang, maar er is wel een groot voordeel: tv’s van dit formaat hebben doorgaans een buitengewoon goede beeldkwaliteit (4K) en een hoogwaardige ingebouwde geluidsinstallatie.

  Hieronder vind je een handig overzicht van de voor- en nadelen van een 77 inch tv. Je kunt hierdoor eenvoudig beslissen of deze afmeting geschikt voor je is, of dat je toch beter kunt kiezen voor een wat kleinere of juist nog grotere televisie.

  77 inch tv: wanneer moet je deze (niet) kopen?

  Hieronder vind je een lijst met redenen om wel of juist geen 77 inch tv aan te schaffen.

  Wanneer een 75 inch tv wel kopen?

  • Als je het oké vindt dat de tv een prominente plek inneemt in je woning
  • Als de kijkafstand tussen de tv en de bank zo’n 4.2 meter is
  • Als je een tv zoekt die een echte bioscoopervaring biedt
  • Als je dol bent op gamen en een immersive spelervaring zoekt

  Wanneer een 75 inch tv niet kopen?

  • Als je woon- of slaapkamer te klein is voor een kijkafstand van 4.2 meter
  • Als je geen heel opvallende tv in huis wilt hebben
  • Als je een beperkt budget hebt of liever wat minder geld uitgeeft

  Wat zijn de voor- nadelen van een 75 inch tv?

  Hieronder vind je nog eens een overzicht van de voor- en nadelen van een 75 inch tv:

  Voordelen
  • De tv is geschikt wanneer je een kijkafstand hebt van rond de 4.2 meter
  • De tv biedt een echte bioscoopervaring in huis
  • De tv is uitstekend geschikt voor in vergaderzalen
  • De tv heeft een perfecte afmeting om games te spelen
  Nadelen
  • De tv is minder geschikt voor een wat kleinere portemonnee
  • De tv is geen goede keus voor kleine huiskamers en slaapkamers
  • De tv drukt vanwege de omvang nogal een stempel op je inrichting

  Waar moet je op letten bij het kopen van een 77 inch tv?

  Je weet nu wat de afmetingen zijn van de tv, en wat de voordelen en mogelijke nadelen zijn. Tijd om je te helpen met het maken van de juiste keuze!

  Wanneer je een tv van 77 inch koopt, is dat een flinke investering. Dat maakt het des te belangrijker dat je goed nadenkt over welke tv je precies aanschaft. In de keuzehulp hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je tot een goede aankoopkeuze komt.

  1. Kies voor een televisie met smartfunctie

  Bijna elke tv is tegenwoordig voorzien van een smartfunctie. Toch is het goed om dit nog even extra te controleren. Een smart-tv biedt namelijk veel meer voordelen dan een reguliere tv. Smart-tv’s zijn voorzien van al je favoriete applicaties (Netflix, Videoland etc.) en bieden daardoor een optimale gebruikerservaring.

  2. Tel vooraf de HDMI-ingangen

  Wanneer je een tv koopt, is het wel zo prettig dat je hier enkele apparaten op kunt aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan een Chromecast, aan je gaming consoles (Xbox en Playstation) en aan je laptop. Je kunt deze apparaten aansluiten middels een HDMI-kabel.

  Kijk bij je aankoopkeuze goed hoeveel HDMI-ingangen de tv heeft die je wilt kopen. Kies liefst voor minstens 3 HDMI-ingangen. Kom je in de toekomst toch ingangen tekort? Dan kun je dit eenvoudig oplossen door een HDMI-verdeler aan te schaffen bij bol.com. Kost maar een paar euro.

  3. Lees de reviews aandachtig door

  Wanneer je een televisie koopt, is het verleidelijk om je keuze uitsluitend te baseren op het aantal sterren dat ‘ie in de reviews krijgt. Toch is het slim om ook de reviews zelf door te lezen. Je komt daardoor meer te weten over de gebruikerservaring van andere consumenten.

  Door de reviews goed door te lezen, ontdek je wat de grootste voordelen van de 77 inch tv zijn, maar ook wat eventuele nadelen of kwetsbaarheden zijn. Je kunt op basis hiervan beslissen of dit type tv daadwerkelijk bij je past.

  Zie je op bol.com of coolblue.nl geen reviews staan van de tv die je zoekt? Kijk dan ook eens op amazon.nl. Daar staan ook reviews uit andere landen genoemd, waardoor je een completer beeld krijgt. Het helpt ook enorm om op YouTube te zoeken naar videoreviews van de betreffende televisie.

  Let er in dat laatste geval wel op dat sommige van deze video’s door het tv-merk zelf gesponsord zijn. Kies liever voor een neutrale review, zodat je zeker weet dat je eerlijk advies krijgt.

  4. Meet vooraf de kijkafstand

  Hierbij nogmaals ons advies om de kijkafstand vooraf op te meten. Ligt deze een stuk hoger of lager dan 4.2 meter, dan is het echt beter om voor een televisie met een andere afmeting te kiezen.

  Meer weten over tv-formaten?

  Twijfel je of een 77 inch tv de beste keuze is voor in jouw woning of kantoor? Lees dan ook onze guides over andere televisieformaten. Je vindt op onze website een overzichtspagina met aankooptips voor alle tv-formaten.

  Twijfel je nog over de maat? Check hier andere maten of raadpleeg de keuzehulp.

  50 inch

  55 inch (populair)

  58 inch

  60 inch

  65 inch (populair)

  86 inch

  88 inch

  98 inch

  Kom je er nog niet uit of heb je een smarthome-vraag?

  Stel je vraag dan nu in de officiële Smarthomefans-community. Hier zijn veel smarthome-experts die je graag helpen. Uiteraard vind je hier ook slimme producten-inspiratie en smarthome-enthousiastelingen.

  Stel je vraag

  Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

  Feedback form

  Plaats een reactie

  Delen via: